Clasa Confucius, de chineză, de la EuroEd Iaşi intră la evaluare

marți, 19 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Clasa Confucius, de chineză, de la EuroEd Iaşi intră la evaluare

Pe lângă alte şase limbi, instituţia este singura din Moldova în care se învaţă şi limba chineză.

Elevii şcolii EuroEd vor participa la finalul acestei luni la o activitate destinată evaluării evoluţiei lor în ceea ce priveşte studiul limbii chineze.

Elevii vor pregăti, în cadrul unei lecţii, cântece în limba chineză, vor răspunde la întrebările adresate de profesorul Ming Wang, alături de care studiază limba şi cultura chineză, vor desena şi îşi vor prezenta lucrările, dar vor pregăti şi prezentări ale vremii, vor prezenta modalităţile prin care pot oferi sau cere indicaţii, dar şi modalităţile prin care pot adresa întrebări sau face supoziţii.

Activitatea se alătură ceremoniei organizate de Institutul Confucius de la Universitatea din Bucureşti, având drept scop inspirarea elevilor de a studia limba chineză.

Activităţile elevilor vor fi înregistrate, urmând ca evoluţia acestora să fie urmărită de către comitetul de organizare a „2020 Children's Chinese Learning Achievement Ceremony“, eveniment care va avea loc online în 12 iunie. EuroEd a devenit, în mod oficial, în luna aprilie a anului trecut, singura instituţie din Iaşi care are organizată o clasă Confucius.

Aceasta a fost inaugurată de un reprezentat al Ambasadei R.P. Chineze, alături de directori ai Institutului Confucius Bucureşti. Alături de limba chineză, elevii de la EuroEd studiază sau au posibilitatea să studieze engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau neogreacă.

Comentarii