CNAS dă asigurări că are bani pentru gărzile medicilor

vineri, 05 octombrie 2018, 01:50
1 MIN
 CNAS dă asigurări că are bani pentru gărzile medicilor

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) le cere medicilor din centrele de permanenţă să evite alertarea populaţiei cu privire la funcţionarea centrelor şi garantează că se fac demersuri ca toate plăţile să se facă la timp de acum înainte, arată un comunicat de presă de pe site-ul instituţiei.

Reacţia acestora vine după ce zilele trecute, Societatea Naţională a Medicilor de Familie (SNMF), printre care şi filiala Iaşi, ameninţa că va chema decidenţii în faţa instanţei pentru gărzile rămase neplătite de câteva luni. Reprezentanţii CNAS spun că întârzierea a survenit după ce s-a decis triplarea tarifelor de decontare a servicilor efectuate de centrele de permanenţă, iar suma de 61,5 milioane de lei, care fusese alocată centrelor pentru tot anul 2018 a acoperit doar patru dintre lunile de activitate.

Ulterior, fondul a fost suplimentat cu 25,1 milioane de lei, din fondul de rezervă al Guvernului, iar la rectificarea bugetară de luna trecută au mai fost alocate alte 65 milioane de lei, pe care CNAS le-a împărţit către Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, garantând astfel plata la zi până la sfârşitul acestei săptămâni. „În aceste condiţii, considerăm că nu există niciun motiv pentru blocarea activităţii acestor centre şi facem apel la un echilibru al afirmaţiilor şi demersurilor în spaţiul public, pentru evitarea inducerii unei stări de confuzie persoanelor care apelează la serviciile medicale respective“, este precizat în comunicatul citat. Aceştia au adăugat că se iau măsuri pentru plata la timp a gărzilor până la sfârşitul anului. 

Comentarii