Colectă în sânul Episcopiei Romano-Catolice pentru ajutorarea bătrânilor

vineri, 15 martie 2019, 21:45
1 MIN
 Colectă în sânul Episcopiei Romano-Catolice pentru ajutorarea bătrânilor

La debutul Postului Mare, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă faptul că Centrul Diecezan Caritas organizează o colectă pentru persoanele care nu pot avea grijă singure de sănătatea lor, care sunt sprijinite prin programul „Servicii de îngrijiri la domiciliu“. 

Aceasta va avea loc pe 17 martie, în cea de-a doua duminică din Postul Mare, la finalul liturghiei, în toate bisericile din Dieceza de Iaşi, iar credincioşii sunt încurajaţi să doneze bani pentru a sprijini proiectul de susţinere a bătrânilor din zona Moldovei. „Colecta din a doua duminică a Postului Mare este destinată Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea dumneavoastră la susţinerea activităţii celor nouă centre de îngrijire la domiciliu care sunt prezente în Dieceza de Iaşi. În anul 2018 am oferit servicii socio-medicale şi îngrijiri de bază la peste 1.200 de beneficiari, iar ajutorul credincioşilor din Dieceza de Iaşi a fost preţios.

Apelăm, aşadar, la ajutorul dumneavoastră pentru a organiza din timp colecta şi pentru a încerca să sensibilizăm comunitatea credincioşilor din parohia dumneavoastră la problemele cu care se confruntă persoanele pe care noi le asistăm“, au precizat reprezentanţii Caritas Iaşi. În promovarea anunţului acestei colecte, reprezentanţii Episcopiei amintesc şi de cuvintele lui Papa Francisc în mesajul transmis înainte de Postul Mare din 2019, când îi îndeamnă pe creştini să îşi ajute apropiaţii, „fraţii din întreaga lume“, pentru a găsi o linişte individuală. 

Comentarii