Concurs de inovare lansat de armată, poliţie şi serviciile secrete – PatriotFest

vineri, 07 iunie 2019, 02:00
1 MIN
 Concurs de inovare lansat de armată, poliţie şi serviciile secrete – PatriotFest

Concursul Naţional PatriotFest, organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu Asociaţia New Strategy Center, va avea loc lunea aceasta, competiţia având drept scop o mai bună pregătire a securităţii naţionale pentru provocările viitoare prin atragerea de resurse inovatoare româneşti.

Astfel, la competiţie vor participa reprezentanţi ai unor companii româneşti, dar şi inventatori români din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta inovaţiile sub formă de prototipuri funcţionale din domenii precum „Agilitatea cunoaşterii“, „Optimizarea performanţei umane“, „Siguranţa pericolului“ sau „Creativitate pentru securitate“.

„Cea mai importantă resursă a unei ţări este resursa umană. Iar resursa umană necesită securitate. Totodată competitivitatea securităţii naţionale este direct proporţională cu capacitatea de inovare a resursei umane. Pentru prima dată în România instituţii din domeniul securităţii naţionale lansează un concurs naţional de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securităţii naţionale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare româneşti“, menţionează organizatorii.

Întâlnirea va avea loc pe data de 10 iunie, de la ora 10.00, la FABLAB Iaşi, cu această ocazie având loc prezentarea primei ediţii a PatriotFest 2019. Publicul ieşean va putea admira cu această ocazie prototipuri funcţio­nale care prezintă potenţial de utiliza­re în activităţile specifice domeniului securităţii naţionale.

Comentarii