De Business

Punem punctul pe știi

Controversatul om politic şi de afaceri Relu Fenechiu revine oficial în business

El a lansat ieri o platformă on-line care va activa în domeniul comerţului cu materiale de construcţii.

sâmbătă, 29 septembrie 2018, 01:50
3 MIN
 Controversatul om politic şi de afaceri Relu Fenechiu revine oficial în business

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor în perioada 2012-2013, care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, a revenit în afaceri după o pauză de aproape patru ani. În cursul zilei de ieri, controversatul om politic şi-a lansat la Iaşi o platformă care vine în ajutorul firmelor care activează în domeniul construcţiilor, dar şi în sprijinul clienţilor acestora.

„Evenimentul prezintă comunităţii un concept care presupune o schimbare de paradigmă în ceea ce priveşte comerţul cu materiale de construcţii, punând pe primul plan clientul şi creând o competiţie corectă şi onestă între furnizori. Aplicaţia îşi propune să devină cea mai mare platformă online de cumpărare materiale construcţii. BestDepot.ro este o platformă inovativă ce te ajută să primeşti într-un timp scurt cea mai bună ofertă pentru achiziţionarea materialelor de construcţie. Platforma este o premieră în România şi îşi propune să vină în ajutorul persoanelor juridice şi fizice în procesul de achiziţionare de materiale de construcţii.

Platforma doreşte să lărgească ponderea şi numărul utilizatorilor de comerţ on-line în domeniul materialelor de construcţii, oferind consumatorilor simplificarea la maxim a modului de căutare, alegere şi achiziţionare a produselor”, au precizat reprezentanţii BestDepot.ro. La eveniment au participat oficialităţi din Guvern, Parlament, administraţia publică locală, Camera de Comerţ şi Industrie. Printre invitaţii cu nume sonore s-au numărat şi Varujan Vosganian, deputat ALDE,  Ciprian Lucian Roşca, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, deputatul ieşean Camelia Gavrilă şi consilierul local liberal Marius Dangă, alături de mulţi alţi oameni cheie din instituţii de stat ori mediul local de business. Secretarul de stat a ţinut şi o prezentare în power point în care a abordat aspectele privind stadiul reformei legislaţiei din domeniul construcţiilor şi amenajării teritoriului şi urbanismului. Acesta a vorbit despre sistematizarea fondului activ al legislaţiei şi despre elaborarea de proceduri precum ghiduri pentru dezvoltarea urbană şi gestiunea localităţilor, pentru asigurarea aplicării unitare a legislaţiei şi principiilor de dezvoltare durabilă, etc. Acesta a susţinut faptul că în prezent, procedurile sunt foarte complicate atunci când vine vorba de aprobarea certificatelor de urbanism şi că ele trebuie simplificate cât mai repede. „Practic, clientul va alege tipul materialelor de construcţii de care are nevoie, dintr-o listă prestabilită, care va fi permanent updatată, iar site-ul şi echipa de specialişti din spatele său va efectua munca de căutare a celor mai bune oferte existente pe piaţă şi i le va pune la dispoziţia acestuia. Atunci când clientul va fi mulţumit de oferta primită şi va emite o comandă fermă, acesta va fi contactat de furnizorul ofertei şi se va perfecta tranzacţia”, au mai precizat reprezentanţii platformei. Platforma bestdepot.ro va fi funcţională începând cu data de 1 octombrie a.c, ora 12.

Are la activ două condamnări

Amintim cititorilor că Relu Fenechiu a fost condamnat în 2013 la cinci ani cu executare pentru fapte de corupţie, acesta demisionând din funcţie de ministru a Transporturilor. Acesta  a fost acuzat de către DNA că a vândut în perioada 2002-2004 către Electrica Moldova transformatoare vechi în locul unora noi. Trei societăţi, unde Fenechiu apare ca acţionar semnificativ, au vândut transformatoare vechi la Electrica Moldova contra unor sume ce totalizează 2,8 milioane de euro. În 2014, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut pedeapsa dispusă în 12 iulie 2013, condamnându-l definitiv la 5 ani cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Ulterior, omul de afaceri ieşean a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare, după ce şi-a recunoscut vinovăţia într-un nou dosar în care este acuzat de de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani. Relu Fenechiu a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui, fiind eliberat condiţionat pe data de 7 august 2017. Într-un interviu dat presei după ieşirea din închisoare, acesta a susţinut că a făcut puşcărie nevinovat. Relu Fenechiu deţine la Iaşi SC Engineering and General Constructing (ENGEKO) SA. Aceasta este fosta firmă Fene Grup SA, patronată de el şi fratele său, Lucian Fenechiu, ambii condamnaţi  cu executare în dosarul Transformatorul.

 

 

 

 

Comentarii