Copil de 11 ani găsit în stare gravă pe marginea drumului la Deleni (UPDATE)

sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 16:19
2 MIN
 Copil de 11 ani găsit în stare gravă pe marginea drumului la Deleni (UPDATE)

Un copil de 11 ani a fost găsit grav rănit într-un şant pe raza localităţii Deleni, judetul Iasi. Pentru salvarea băieţelului a intervenit elicopterul SMURD. “Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către un spital din Chişinău”, arată autorităţile. In situatia data s-a deplasat in judetul Iasi si a transportat victima spitalul Sfânta Maria din Iaşi.

UPDATE: “Am fost sesizaţi în jurul orei 13,00 despre un accident rutier cu victime omeneşti pe raza comunei Deleni. Din cercetările făcute până în prezent, s-a constat că un bărbat de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei ar fi surprins şi accidentat un minor. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situaţii de fapte. De precizat este faptul că şoferul a fost testat cu aparatul de alcool-test, rezultatul fiiind negative”,  a declarat Ioana Bâlea, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

“Copilul a fost victima unui accident rutier ca şi pieton. Are un politraumatism, cu indice de severitate lezional mare, ceea ce înseamnă că prognosticul, în acest moment, este rezervat. A fost intubat şi ventilat mecanic, din pre-spital, de echipajul SMURD. Este în continuare protezat respirator. S-au făcut investigaţii imagistice care au obiectivat un traumatism cranio-cerebral sever , contuzie pulmonară şi abdominală. Copilul va fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru consult şi terapie specifică”, a declarat dr. Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Sfânta Maria.

Este necesară intervenţia unui neurochirug din cauză că băieţelul are un hematom intracranian. La spital s-a prezentat matuşa copilul deoarece părinţii băieţelului sunt la muncă în străinătate. Medicii au anunţat Poliţia, ei bănuiesc că băiatul a fost lovit de o maşină. La sosirea salvatorilor nu se afla nici un autovehicul la faţa locului.

Comentarii