Copilaşul muşcat de faţă de câinele familiei este bine. Prognosticul estetic este însă foarte rezervat

miercuri, 31 august 2022, 01:50
1 MIN
 Copilaşul muşcat de faţă de câinele familiei este bine. Prognosticul estetic este însă foarte rezervat

Un copil în vârstă de 2 ani a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi după ce a fost muşcat de câinele familiei. Copilul, din comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, are mai multe plăgi la nivelul feţei şi va avea nevoie de mai multe proceduri medicale. Incidentul a avut loc luni, 29 august. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui au precizat că echipajul medical l-a găsit pe copil cu mai multe plăgi muşcate pe faţă, care au fost dezinfectate şi bandajate. În primă fază a fost transportat la o unitate medicală din Bârlad, iar ulterior la Iaşi. Conform ISU Vaslui, câinele nu ar fi unul dintr-o rasă agresivă.

„În cursul zilei de luni a fost internat un pacient de 2 ani care a suferit multiple plăgi muşcate (câine) facies. Copilul a fost operat, rămâne internat pentru tratament antibiotic, antalgic şi antiinflamator şi supraveghere. Prognosticul funcţional este favorabil, în ceea ce priveşte rezultatul estetic vor fi necesare proceduri pentru cicatrizare controlată, pe o perioadă de aproximativ un an jumătate”, a precizat dr. Sidonia Susanu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. 

Comentarii