Cu ce se confruntă Nicușor Dan la Primăria Capitalei: trafic, transport public, termoficare, spitale

luni, 26 octombrie 2020, 10:10
1 MIN
 Cu ce se confruntă Nicușor Dan la Primăria Capitalei: trafic, transport public, termoficare, spitale

A învins-o pe Gabriela Firea cu o diferență de 32.000 de voturi și a devenit primar al Bucureștiului. Acum urmează greul. Capitala este un oraș greu de administrat, cu foarte multe defecțiuni adunate în 30 de ani. Mandatul Gabrielei Firea a adâncit și mai mult criza.

Criza unei Capitale care arată tot mai puțin ca una europeană.

Traficul, poluarea, lipsa parcărilor, lipsa apei calde și a căldurii sunt câteva dintre problemele stringente ale bucureștenilor, pentru care așteaptă rezolvări rapide de la noul primar Nicușor Dan.

Pandemia de coronavirus a pus în dificultate și spitalele din subordinea Primăriei, care și așa fuseseră administrate dezastruos de apropiați ai Gabrielei Firea.

„Cu privire la trafic, cred că va fi un bun moment pentru implementarea benzilor dedicate exclusiv transportului public, în condițiile în care orașul este în continuare mai puțin aglomerat decât era înainte de pandemie.

În Planul de Mobilitate Urban Durabil există soluții care, cred, ar putea fi mult mai ușor implementate în aceste condiții de trafic.

Aceste măsuri ar putea să aibă un impact relativ rapid asupra descongestionării traficului și a poluării din București“, a explicat, pentru Newsweek România, Irina Zamfirescu, activistă care monitorizează Primăria Capitalei de 12 ani.

Continuarea, pe newsweek.ro

Comentarii