Advertorial

Cum a devenit cPanel cel mai popular panou de control și ce beneficii prezintă acesta? (P)

joi, 10 martie 2022, 08:00
3 MIN
 Cum a devenit cPanel cel mai popular panou de control și ce beneficii prezintă acesta? (P)

Găzduirea unui website reprezintă o adevărată provocare pentru începătorii în domeniu, însă un panou de control va face totul să devină mai simplu. Firma cPanel a apărut pentru prima dată în anul 1997 și a fost dezvoltată de John Nick Koston.

Încă din același moment, brandul a căpătat o popularitate mare și a avut parte de îmbunătățiri constante. În prezent, cPanel încă face față cerințelor de pe piață și este în topul preferințelor utilizatorilor. Iată ce trebuie să știi despre acesta!

Cum funcționează cPanel?

Panoul cPanel are un design simplu și intuitiv, care este structurat în așa fel încât oricine să poată realiza operațiunile dorite. Așadar, îți va fi foarte ușor să modifici zona File Manager sau să activezi o extensie de PHP. Imediat ce achiziționezi pachetul de hosting, vei primi un link unde să te autentifici cu email și parolă. 

Dacă o vei schimba pe aceasta, este recomandat ca parola nouă să aibă cel puțin 8 caractere și numere sau semne speciale. Utilizarea funcției de căutare te va ajuta să economisești timp prețios și să ajungi mai rapid la destinația dorită. Dacă te gândești să instalezi WordPress sau un software similar pe website, atunci zona Softaculous este cea potrivită. Aici vei găsi peste 300 de scripturi, pe care le poți adăuga în doar câteva click-uri. 

Drept urmare, nu va mai fi necesar să te ocupi personal de configurarea lor. Procesul este simplificat inclusiv pentru cei care vor să aibă un magazin online, deoarece există programe precum Joomla, Prestashop sau OpenCart.

Poți să efectuezi un back-up în Cpanel?

Multe planuri de găzduire web oferă soluții de back-up automat. De obicei, acesta se realizează zilnic și are loc pe timpul nopții la o oră prestabilită. 

Chiar dacă ai deja asemenea salvări disponibile în zona cPanel, poți crea altele suplimentare. Această acțiune este indicată atunci când au loc modificări în teme sau operațiuni legate de fișiere. Având totul pregătit, vei putea efectua o restaurare și să-ți păstrezi datele intacte. În plus, ai posibilitatea de a șterge conținutul publicat recent și de a reveni la o versiune anterioară. 

Datorită faptului că există File Manager, vei putea să creezi directoare mult mai simplu. Astfel, nu va mai fi necesar să folosești un client FTP pentru multe operațiuni.

Cum creezi un email personalizat?

Dacă vrei să câștigi încrederea clienților pe website, vei avea nevoie de o adresă de email personalizată. Motivul constă în faptul că extensiile de tip Yahoo nu prezintă autoritate și pot fi ușor asociate cu lipsa de profesionalism. În plus, există posibilitatea ca mesajele tale să ajungă în spam. Acest lucru se întâmplă în special atunci când creezi o listă cu multe persoane și trimiți emailuri în masă. 

Pe de altă parte, cu o adresă de tipul @siteulmeu.com nu vei întâmpina dificultăți. Dacă deții această funcție în cPanel, nu vei avea nevoie nici de un host separat. În schimb, tot ce trebuie să faci este să găsești denumirea potrivită. Pentru un blog sau un site personal vei utiliza chiar numele tău, iar o afacere va dispune de termeni precum ‘’support’’ sau ‘’contact’’. 

Emailul poate fi creat dintr-un singur click, iar spațiul de stocare va fi tot cel de pe server. Alege un plan de găzduire web de la HZone, care să dispună de cPanel și te poți bucura și tu de aceste beneficii începând de la 1.99€/lună! 

Comentarii