Cum arată costumul perfect? Sfaturi pe care NU le știai pentru mărimea perfectă

luni, 16 decembrie 2019, 12:53
3 MIN
 Cum arată costumul perfect? Sfaturi pe care NU le știai pentru mărimea perfectă

Un costum este un simplu outfit, nu? Greșit. Majoritatea mărcilor pentru bărbați oferă diferite interpretări ale acestei piese importante, ceea ce înseamnă că magazinele sunt pline de o gamă largă de opțiuni pentru cumpărătorii care nu sunt foarte siguri. De la croi și țesătură până la modul în care este creat, costumul aparent standardizat poate fi îmbrăcat într-un milion de moduri diferite. Și asta înainte de a discuta despre costuri.

Vestea bună este că există cu siguranță un costum pentru bărbați potrivit pentru tine, indiferent de măsură. Partea proastă este că poate fi o încercare copleșitoare să încerci să îl alegi.

Pentru a te ajuta să-ți găsiți măsura perfectă, citește acest ghid util, care te va ajuta să ai în vedere anumite aspecte atunci când alegi un costum:

Umerii
Dacă umerii nu se potrivesc corect atunci când îl probezi, încearcă un costum diferit – este unul dintre lucrurile pe care un croitor nu le poate repara cu ușurință.

Pentru a verifica dacă mărimea este corectă, mai întâi, cu brațele atârnate drept în jos, verifică dacă cusătura în care manșeta jachetei se atașează la nivelul umerilor este în dreptul punctului exterior al umărului. Dacă nu se așează perfect, nu îți face griji – asta înseamnă că nu se potrivește și că trebuie să găsești ceva mai mic.
De fapt, s-a sugerat ca întotdeauna să se probeze o mărime mai mică decât crezi, deoarece bărbații o depășesc, în general.

După aceea, ridică brațele și mișcă-le, pentru a te asigura că nu este prea strâmt, dar, în timp, trebuie să știi că acesta se va mai lăsa. Un costum bun se va mula pe forma naturală a corpului tău.

Lungimea sacoului
O modalitate ușoară de a ști dacă lungimea este corectă este să probezi sacoul și să îți ții brațele relaxate pe lângă corp. Cu pumnul strâng, verifică dacă acesta este la nivelul tivului – ar trebui să fie în dreptul lui sau puțin mai scurt.

Mâneca
Capătul manșonului jachetei ar trebui să fie chiar acolo unde degetul mare se conectează cu încheietura mâinii, doar suficient spațiu pentru a permite 2 cm din mâneca cămășii să se vadă.

Nasturii
Sacourile cu doi nasturi sunt tipul cel mai obișnuit și cel mai versatil – alegerea optimă pentru orice tip de costum. Amintește-ți doar să păstrezi întotdeauna nasturele de sus închis și cel de jos deschis.
Sacourile cu trei nasturi sunt ușor mai nobile și, invers, costumele cu un singur nasture arată foarte relaxate, chiar șic.

Lungimea pantalonului
Există aici o întreagă discuție, în funcție de cât de mult vrei să lași la vedere, adică cât de multă pliere există în timp ce pantalonii îți lovesc pantoful sau podeaua.

Astăzi, cel mai curat și cel mai modern aspect este cel fără pliuri, ceea ce înseamnă că pantalonii ar trebui să se termine chiar în jurul osului gleznei, fără a lăsa la vedere nicio bucată din țesătura suplimentară care se sprijine pe pantof. Modelele mai strălucitoare, mai avansate de modă, devin și mai scurte și lasă glezna să se vadă mai bine.

Pe lângă aceste reguli, nu uita să accesorizezi costumul cu o cravată, un ceas la mână sau niște butoni eleganți.

Concluzionând, costumul perfect există în măsura în care totul este la locul lui și dimensiunile sunt potrivite pentru corpul tău. Există reguli generale pentru a nu da greș atunci când alegi unul, iar dacă le respecți, nu va trebui să îți faci griji niciodată.

Sursă foto: shutterstock.com

Comentarii