Cum au reuşit 200 de ieșeni să-şi ia permisul cu şpagă la Botoșani. Descoperirea făcută de polițiști

joi, 27 februarie 2020, 19:44
2 MIN
 Cum au reuşit 200 de ieșeni să-şi ia permisul cu şpagă la Botoșani. Descoperirea făcută de polițiști

Acuzații grave planează asupra unor funcţionari publici din judeţul Botoşani.

Ei sunt bănuiţi că primeau mită între 100 de lei şi 350 de euro de la persoane din judeţe învecinate pentru a le schimba fictiv domiciliul, astfel încât să obţină mai uşor şi mai repede permisul de conducere, potrivit stirileprotv.ro.

Șpaga era dată prin intermediul unor instructori auto, spun anchetatorii, care au făcut percheziții la Serviciul pentru Permise din Botoșani, la Serviciul de Evidență a Populației din orașul Flămânzi, dar și la locuințele suspecților.

Anchetatorii au reuşit să stabilească până în acest moment ca o filieră formată din instructori auto din judeţul Botoşani racola tineri din judeţul Iaşi, dornici să obţină permisul auto mai repede. Pentru că în Iaşi lista de aşteptare pentru programarea la examenul pentru carnet se întindea şi pe jumătate de an, instructorii le propuneau tinerilor să îi înscrie la examen în judeţul Botoşani, unde nu trebuiau să aştepte atât de mult.

Pentru asta, însă, doritorii urmau să îşi facă mutaţie de domiciliu, în judeţul Botoşani.

Instructorii le cereau mită inte 100 de lei şi 350 de euro, pe care îi foloseau pentru schimbarea actelor, cu complicitatea unor funcţionari de la Primăria oraşului Flămânzi. În plus, la întocmirea dosarelor de examinare, tinerii nici nu erau controlaţi medical.

Comentarii