Cum pot preda de acasă profesorii nevaccinaţi? Iată în ce condiţii!

vineri, 10 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Cum pot preda de acasă profesorii nevaccinaţi? Iată în ce condiţii!

Sindicatele din învăţământ atrag atenţia asupra unui fenomen de la nivelul şcolilor din întreaga ţară, cel al profesorilor care suferă de comorbidităţi în cazul infectării cu Covid-19 şi care, din diferite motive, au şi recomandarea medicului de a nu se vaccina. Conform legislaţiei în vigoare, ar trebui să li se permită să îşi desfăşoare activitatea exclusiv în mediul online, explică preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă.

"Zilele acestea ni s-a semnalat o problemă, şi nu este vorba doar de un singur caz, legat de profesorii din sistemul de învăţământ preuniversitar ieşean care au comorbidităţi. În cazul acestora, tehnic vorbind, le va fi dificil să îşi desfăşoare activitatea. Aceştia au recomandare de la medic de a nu se vaccina, din diferite motive, şi este foarte complicat pentru ca aceştia să poată preda în şcoală. Aici se impun însă constatări făcute de către Medicina Muncii, cu hârtie de la Medicina Muncii, pentru a li se permite să îşi desfăşoare activitatea exclusiv în mediul online, indiferent de incidenţa de îmbolnăvire de la nivelul localităţii", a afimat liderul sindical.

Potrivit liderului sindical, în Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei nu există precizări în acest sens, însă acest lucru este totuşi reglementat de către Medicina Muncii. "Cadrele didactice în această situaţie ar trebui să treacă printr-o comisie de la Medicina Muncii, care să le confirme comorbidităţie", explică Laviniu Lăcustă. Mai exact, comisia se întruneşte în urma unei cereri făcute de cadrul didactic, iar după confirmarea situaţiei, cadrele didactice în această situaţie pot face ore de acasă indiferent de incidenţa de la nivelul acelei localităţi. 

Comentarii