Comunicat de presă (P)

Cum poți trăi într-o țară în insolvență?

sâmbătă, 22 februarie 2020, 02:50
3 MIN
 Cum poți trăi într-o țară în insolvență?

Acum, chiar nu știu dacă o bună parte din clasa politică este în insolvenţă sau în faliment. Dar știu cu certitudine că ţara noastră are nevoie acum de un adevărat antreprenoriat politic. Dacă nu se schimbă nimic în mentalitatea politicienilor indiferent de la ce nivel, România va fi o victimă perfectă, a unui sistem imperfect.

Insolvenţa și falimentul nu sunt numai în afaceri. În peste 30 de ani, unii dintre politicienii români au adus ţara într-o situaţie fără precedent. A fi insolvabil în afaceri, însemnă a fi incapabil să-ţi plătești datoriile. În materie de politică, toţi actorii români ai acestei scene au o datorie… faţă de ţară, patrie şi popor, nu doar faţă de alegători. Cu ce este datoare clasa politică poporului român? Este pur și simplu… datoare, pentru că este vândută moral, financiar și… politic. Moral, nu mai intrăm în detalii. Financiar, suntem mai datori ca niciodată şi continuăm să ne împrumutăm astăzi pentru alți 30 de ani. Place sau nu place,  România momentului prezent este în insolvenţă și nu are decât o singură șansă: schimbarea completă în modul de gândire și actiune al guvernaților. Altfel, trecem cu toţii rapid de la insolvenţă, la faliment.  

Nu știu de ce unii, atunci când îmbracă haina de politician la vârf, nu mai știu de unde au plecat. Uită și cum îi cheamă și care le este rolul în societate. Își reneagă până și originile. Devin și mai lacomi și nu mai ţin decât la vanitatea lor. Dacă este un interes de grup, se înhăitează cu oricine, numai bani să-i iasă. Și culmea, nu îi mai mulţumește nimic. Devin o parte a unui sistem bolnav. Anturajul politic este molipsitor. Cum vă explicaţi acest fenomen, în condiţiile în care cei mai mulţi români doar supravieţuiesc?

Astăzi, mulți dintre politicieni nu au cu ce se mândri. Nu au gestionat cum trebuie nici sărăcia oamenilor din această ţară, nici bogăţiile României – pe care le-au vândut mai pe nimic. O să vă gândiţi că unii dintre ei au furat. Credeţi că hoţii sunt fericiţti? Un hoţ e lacom toată viaţa și nu-și schimbă năravul. Iar atunci când nu mai are ce fura, intra în panică. Începe să se certe cu oricine, nu are nicio soluţie de perspectivă și pledează… nevinovat. Așa arată marea majoritate a clasei politice astăzi. Este în panică! Dar astăzi, mai mult ca oricând, România are nevoie de antreprenori politici. În atari conditii, reorganizarea trebuie să fie o prioritate absolută și pentru toată clasa politică. Cei care ne-au adus în starea în care ne aflăm, trebuie să dispară, altfel nu cred că vom mai putea trăi într-o țară în insolvență.

O lege a managementului spune: când ceva nu merge, schimbă. Rade tot şi ia-o de la capăt!

Comentarii