Cum s-a produs atacul de la Kabul în care a fost ucis un ofiţer SIE

miercuri, 04 septembrie 2019, 21:09
1 MIN
 Cum s-a produs atacul de la Kabul în care a fost ucis un ofiţer SIE

Un membru al misiunii diplomatice româneşti la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma atacului terorist petrecut în capitala Afganistanului. Potrivit Ministerului nostru de Externe, românul ucis în atentat avea 43 de ani şi era membru al echipei de securitate a ambasadei.

Atacul s-a petrecut luni seara, la ora locală 21.45. Talibanii au vizat complexul rezidenţial Green Village (Cartierul Verde) aflat undeva în zona de N-E a Kabulului. Green Village este un complex rezidenţial securizat, destinat doar străinilor, unde accesul este foarte dificil, chiar imposibil pentru localnici. Complexul, care este înconjurat de un gard imens de beton, adăposteşte sedii de firme şi organizaţii neguvernamentale, dar şi spaţii de cazare, terenuri de sport şi restaurante. Camionul încărcat cu explozibil a intrat într-un gard, pe latura vestică şi a distrus o bună parte din el. S-a produs astfel o breşă prin care atacatorii au intrat în complex şi au început să tragă la întâmplare.

Potrivit martorilor, schimbul de focuri a durat câteva ore. Explozia a fost devastatoare. A creat un crater uriaş în şosea şi a distrus zeci de clădiri pe o rază de câteva sute de metri.

Comentarii