Advertorial

Cum să alegeți corpuri de iluminat pentru bucătărie (P)

luni, 21 martie 2022, 19:07
5 MIN
 Cum să alegeți corpuri de iluminat pentru bucătărie (P)

Bucătăria este adesea inima unei case. Nu este doar locul în care vă adunați pentru a pregăti și a mânca mesele – uneori îndeplinește dublu rol de stație de lucru pentru școală, sau poate servi ca loc pentru a finaliza proiecte sau meșteșuguri.

Pentru a răspunde tuturor acestor nevoi, bucătăria dvs. trebuie să aibă un iluminat bun și adaptabil. Acest lucru înseamnă selectarea de corpuri de iluminat, care se potrivesc atât spațiului, cât și să ofere cantitatea de lumină de care aveți nevoie, acolo unde aveți nevoie.
 
Așadar, cum alegeți corpurile de iluminat potrivite pentru bucătărie?
 
Luați în considerare bucătăria
 
Atunci când selectați o nouă lustră sau lămpi pentru bucătăria dvs., este important să luați în considerare designul bucătăriei în sine. Fie că actualizați un design existent sau renovați complet spațiul, luați în considerare în mod corespunzător designul existent sau noul plan.
 
Detaliile și elementele bucătăriei dvs. așa cum există sau cum va exista atunci când se vor face renovările vor avea impact asupra tipului, dimensiunii, stilului și numărului de corpuri de iluminat – atât cele cu cablu cât și cele cu priză – care pot fi instalate. Luați în considerare acești factori:
 
● Dimensiunea bucătăriei – Dictează numărul și dimensiunea corpurilor de iluminat pe care le puteți monta.
● Numărul și stilul actual al corpurilor de iluminat – Cu excepția cazului în care renovați, acest lucru ghidează unde pot fi amplasate noile corpuri de iluminat și ce stil vor trebui să fie pentru a se potrivi cu cele pe care intenționați să le păstrați.
● Nivelurile de lumină naturală și artificială – Informează cantitatea și tipul de lumină necesară.
● Dispunerea bucătăriei – Acest factor ajută să dicteze amplasarea și stilul corpurilor de iluminat, mai ales dacă are un plan deschis și se conectează cu alte încăperi.
● Stilul bucătăriei – Are un impact asupra stilului de corpuri de iluminat pe care ar trebui să îl selectați.
 
Cu aceste detalii stabilite, puteți determina mai ușor stilul și numărul de corpuri de iluminat pe care trebuie să le achiziționați și să le instalați.
 
Păstrând în minte aspectul sau viitorul aspect al bucătăriei dumneavoastră, puteți începe să căutați aparatul (sau aparatele) de iluminat ideal(e). Atunci când selectați corpurile de iluminat, luați în considerare modul în care vor arăta și ce vor adăuga la cameră, concentrându-vă asupra următoarelor:
1. Stil și estetică
Când vine vorba de lămpi, există câteva opțiuni diferite pentru locul în care acestea pot fi montate și modul în care vor ocupa spațiu în cameră:
 
● Montate pe perete sau pe tavan
● Încastrate în tavan sau suspendate, precum lustrele
● Staționară, precum lămpile încastrate, sau reglabilă, precum iluminatul pe șine
● Pe podea sau pe masă
● Ascunse în, sub sau deasupra mobilei
 
Înarmat cu cunoștințele despre cum doriți să arate bucătăria dvs. și despre tipul de lampă pe care îl doriți, puteți să vă concentrați asupra finisajului și aspectului general al lămpii – partea cea mai distractivă a selecției de corpuri de iluminat, în opinia noastră.
 
Când vine vorba de această fațetă a selecției lămpii, veți dori să luați în considerare materialele, finisajele și estetica generală a lămpii. Doriți ca lampa (lămpile) dvs. să fie:
 
● Din metal, lemn, sticlă, beton, plastic sau material textil?
● Expusă sau protejată?
● Transparentă sau opacă?
● Mată, lucioasă, iridescentă sau plată?
● Clasică și tradițională sau piese îndrăznețe?
● În tonuri colorate sau tonuri discrete?
 
Pentru o bucătărie simplă, minimalistă, un corp de iluminat este un loc minunat pentru a face o declarație. Dacă designul bucătăriei dvs. tinde spre maximalism, este posibil să doriți să selectați corpuri de iluminat mai subtile, care să nu atragă atenția de la celelalte aspecte ale camerei. Cu toate acestea, este important să nu uitați că este bucătăria dumneavoastră! Nu vă fie teamă să ignorați tendințele sau să amestecați și să asortați – selectați corpurile de iluminat care vă vor face cel mai fericit.
2. Dimensiunea și amplasarea
Dimensiunea corpului de iluminat pe care ar trebui să îl obțineți depinde în totalitate de numărul de corpuri de iluminat pe care intenționați să le instalați, precum și de dimensiunea și dispunerea bucătăriei în sine.
 
Este bucătăria dvs. un spațiu cu concept deschis care este conectat la alte încăperi? Dacă da, este posibil să doriți să preluați dimensiunea, stilul și amplasarea acestor corpuri de iluminat în ambele spații pentru a menține un flux fără cusur.
 
Aveți o cantitate mare de spațiu vertical cu care să lucrați? Sau sunteți limitat de plafoanele joase? Pentru bucătăriile mai mici, rămâi la corpuri de iluminat mici sau la opțiuni cu profil redus, cum ar fi lămpile încastrate sau montajele încastrate. Una sau două lămpi de tavan ar trebui să fie tot ce aveți nevoie, cu excepția cazului în care optați pentru iluminat încastrat sau pe șine. Discutați cu un electrician, un designer de iluminat sau de interior sau cu un alt expert în iluminat dacă aveți nevoie de sfaturi pentru numărul de lămpi încastrate de care aveți nevoie. Lămpile de cale sunt puțin mai ușoare – pot fi adăugate sau îndepărtate după cum este necesar, atâta timp cât instalația are tensiunea corectă pentru a le susține.

Comentarii