Cum vor da examenul de grad asistenţii medicali ieşeni

marți, 30 august 2022, 01:50
2 MIN
 Cum vor da examenul de grad asistenţii medicali ieşeni

Asistenţii medicali ieşeni de diferite specializări se pregătesc ca săptămâna aceasta, pe 1 şi 2 septembrie 2022, să susţină examenul de grad principal.

Pe 1 septembrie vor susţine examenul candidaţii de la specialitatea asistenţă medicală generală, iar pe 2 septembrie sunt programaţi cei de la specialităţile farmacie, laborator, BFT, radiologie, nutriţie. Aceştia vor avea un test grilă cu 100 de întrebări pe care vor trebui să le rezolve pe durata a trei ore.

Fiecare întrebare are trei variante de răspuns, din care unul singur este corect, iar fiecare răspuns corect va fi notat cu un punct.

„În ziua examenului, accesul în sălile de examen se va face pe baza buletinului de identitate, a cărţii de identitate sau a paşaportului, aflate în termen de valabilitate. La intrarea în sală se va efectua triajul epidemiologic al candidaţilor şi dezinfecţia mâinilor cu dezinfectant”, au transmis reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi.

Candidaţii trebuie să poate mască pe toată durata prezenţei în sala de examen.

Nu se vor putea prezenta la examen persoanele cu febră sau semne de infecţie respiratorie, cei confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi aflaţi în perioada de izolare la domiciliu, precum şi cei care sunt declaraţi contacţi direcţi ai unei persoane cu COVID-19. Candidaţii vor putea contesta rezultatul testului grilă în termen de 24 de ore de la momentul afişării de către Comisia locală de examen. 

Comentarii