CUMPLIT! Viețile unor fetiţe de două, respectiv 11 luni atârnă de un fir de ață

joi, 20 decembrie 2018, 02:58
2 MIN
 CUMPLIT! Viețile unor fetiţe de două, respectiv 11 luni atârnă de un fir de ață

Micuţa de două luni a fost scăpată în apă fierbinte şi are arsuri de gradul I, II şi III.

Starea celor doi copii, de două şi 11 luni, care au ajuns la spital zilele trecute, cu arsuri pe tot corpul, este încă foarte gravă. Fetiţa de două luni, din localitatea Iazu Nou, a fost transportată duminică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“, după ce sora mai mare a scăpat-o în apă fierbinte. Aceasta are arsuri de gradul I, II şi III pe 40% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, toracelui anterior şi membrelor superioare, şi este încă în terapie intensivă, medicii fiind rezervaţi în legătură cu evoluţia sa.

Celălalt copil, de 11 luni, din satul Vâlcele, comuna Vlădeni, a suferit arsuri de gradul II şi III, pe 30% din suprafaţa corpului, pentru că pătura în care era învelit s-a aprins de la jarul care a sărit din sobă. Acesta a fost operat imediat de către medici, iar acum starea sa este ceva mai bună decât la început, spun aceştia, reuşind chiar să respire de unul singur.

„Pacienta de două luni este tot în stare gravă, în terapie intensivă. În ceea ce priveşte celălalt pacient, de 11 luni, au apărut mici îmbună­tăţiri, am renunţat la ventilaţie me­ca­nică, însă situaţia este tot gravă“, a precizat dr. Lucian Cerna­hoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria“.

Deşi în cazul copilei de două luni s-a pus în discuţie transferul în Capitală, medicii spun că acesta nu va mai avea loc pentru că starea nu o permite. Cei doi copii vor rămâne sub supravegherea medicilor ieşeni.

Comentarii