Dă-i nas lui Văru Jan, că el se urcă pe divan

miercuri, 21 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Dă-i nas lui Văru Jan, că el se urcă pe divan

Tare deranjat am văzut că a mai fost dipotatul ieşean Văru Jan de atitudinea pe care a avut-o la adresa lui un ieşean la aeroport, duminică seară, ieşean ce l-a apostrofat cu referire la politica guvernului pe care Văru îl susţine, urându-i la final că speră să îl vadă după gratii, acolo unde îi e locul. 

Pentru că oarecum ni se pare că Văru Jan a cam prins tupeu în ultima vreme, şi că a uitat cam repejor de salvarea cu mir pe care i-au aplicat-o în mandatul trecut colegii din parlament, că altfel probabil că azi îi dădeam pârjoale cu praştia, ne-am gândit să-i mai amintim alesului ieşenilor câteva din năzbâtiile făcute în ultima vreme, poate îşi revine şi se aşează înapoi unde îi e locul. De-un par egzamplu, povestea un bun cunoscător al problemelor energetice şi strategice, chiar zilele acestea, despre o mare afacere românească, de construire a unei conducte ce va pleca de la Marea Neagră spre vest, pentru imensele rezerve de gaz descoperite aicea, conductă pentru care se bătuse palma cu UE să ajungă până în Austria. Şi, ca de obicei, am picat de fraieri.

Ei bine, pentru că România a avut un afafic director la Transgaz, pus politic, specialist în aranjamente florale în realitate, care a fost negociator al ţării în afacere, cică ţara noastră şi-a negociat atât de prost poziţia încât ne-au făcut ungurii lui Voktor Orban cum au vrut. Mai concret, Viktoraş, amic cu Putin în ultima vreme, a decis, iar România i-a cântat în strună (ori din prostie, ori din cauza legăturilor unora cu ruşii), ca acea conductă să nu mai ajungă până în Austria, ci să se oprească la Budapesta. Cum ar veni, România îşi va vinde în UE viitorul gaz extras din Marea Neagră comisionat de Viktoraş, pe-o mână cu Putin, şi cum vor ei, nu noi. Boon: ce legătură au toate astea cu Văru? Păi, ghici cine credeţi că l-a pus şef şi l-a susţinut în funcţie pe acel afafic de şef la Transgaz? Aţi ghicit, bingo: cucul armenesc! Aşa că, nenicule, ştim că îţi plac poezia, dar şi clapele: deci mai uşurel cu pianul pe scări!

Cuci armeneşti şi pupeze ruseşti

Apropo de ALDE şi de partidul cucilor armeneşti şi al pupezelor ruseşti, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie din zonă, dar despre şeful lui Văru Jan: Călin Popexu Moliceanu. Ghici cum s-a produs sucirea acestuia chiar în seara dinaintea CEx-ului pesedist de luna trecută în care a fost mazilit Tudose, după ce anterior Moliceanu căzuse la înţelegere cu premierul mazilit, care i-a promis posturi mai multe în Guvern dacă îl sprijină? Imediat vă spunem cum, după încă un mic adagio: în varianta asta de ALDE cu oameni în plus în Guvern, cică şi alesul ieşean Văru Jan ar fi urmat să-şi găsească loc. Dar, n-a fost să fie… Şi iată de ce: cică Dracnea ar fi avut pentru Moliceanu o ofertă şi mai tentantă: au discutat chiar în acea seară despre cine va fi candidatul PSD-ALDE la preşedinţie, la anul. Hm: oare Firea ştie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

Comentarii