De la Cupa Africii în Copou

joi, 10 martie 2022, 02:43
2 MIN
 De la Cupa Africii în Copou

John Kamara, un milocaş din Sierra Leone, era aşteptat aseară în Iaşi

„Ziarul de Iaşi” v-a informat luni, în exclusivitate, că Politehnica Iaşi a ajuns la un acord cu un mijlocaş central experimentat, John Bankole Kamara. Cum între timp nu au mai apărut probleme, jucătorul amintit urma să ajungă aseară târziu în Iaşi pentru a fi legitimat de Poli.

Născut la Freetown, capitala statului Sierra Leone, Kamara, care împlineşte anul acesta 34 de ani, este component al naţionalei ţării sale începând cu 2013. A jucat recent la Cupa Africii, ajungând astfel la 21 de selecţii în reprezentativa Sierra Leone, pentru care a marcat un gol. Fotbalistul a fost legitimat ultima dată la Keşla, în Azerbaijan, unde a evoluat începând cu 2019. Până atunci, a mai jucat la Tadamon Sour, în Liban (2008-2012), iar apoi la trei echipe greceşti, Apollon Smyrni (2012-2014), FC Lamia (2014-2015) şi Aris Salonic (2015-2016). În 2016, Kamara a trecut în Letonia, la FC Riga, iar în 2017 la Kaisar Kîzîlorda, în Kazahstan, unde a stat doi ani.

Transferul internaţionalului din Sierra Leone a fost făcut în disperare de cauză, după startul sezonului, în condiţiile crizei majore de mijlocaşi centrali defensivi existente în Copou. Cristi Puşcaş, principala soluţie pe postul amintit, a fost toată iarna accidentat şi are şanse minime de a mai evolua în acest sezon, la Marian Târşa s-a renunţat, iar Paul Chiorean nu confirmă. În aceste condiţii, antrenorul ieşenilor, Costel Enache, a folosit improvizaţii pe postul de închizător, unde au apărut Francisc Cristea ori stoperul Okan Chatziterzoglou.

Şi la meciul de sâmbătă, cu Astra Giurgiu, din ultima etapă a sezonului regulat, improvizaţiile vor fi menţinute, pentru că John Kamara va trebui să efectueze vizita medicală şi să se integreze în echipă zilele următoare. Disputa cu giurgiuvenii va avea loc pe stadionul “Emil Alexandrescu”, începând cu ora 14:00.

Comentarii