Deputatul AUR Boris Volosatîi a demisionat din grupul de prietenie cu Federaţia Rusă

marți, 01 martie 2022, 21:57
1 MIN
 Deputatul AUR Boris Volosatîi a demisionat din grupul de prietenie cu Federaţia Rusă

Deputatul AUR Boris Volosatîi a demisionat, marţi, din funcţia de vicepreşedinte şi din calitatea de membru al grupului de prietenie cu Federaţia Rusă din Parlamentul României.

”Vă informăm că domnul profesor Boris Volosatîi, deputat AUR, şi-a înaintat azi demisia din funcţia de vicepreşedinte şi din calitatea de membru al grupului de prietenie cu Federaţia Rusă din Parlamentul României. Gestul domnului deputat a fost făcut în semn de protest faţă de agresiunea exercitată de Rusia asupra Ucrainei, unde 500000 de români trăiesc acum oroarea războiului”, a transmis, marţi seară, AUR, într-un comunicat de presă.

Formaţiunea anunţă că Grupurile parlamentare ale Alianţei pentru Unirea Românilor, din Camera Deputaţilor şi Senat au informat Grupul Român al Uniunii Interparlamentare că nu va face deocamdată o altă nominalizare în grupul de prietenie, pe locul atribuit AUR.

”Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor consideră că definiţia prieteniei dintre Parlamentul României, instituţie fundamentală a statului român, şi administraţia criminală de la Kremlin este incompatibilă cu principiile de drept ale tratatelor internaţionale la care România este parte şi ar trebui suspendată din glosarul relaţiilor bilaterale”, a mai transmis AUR.

Şi parlamentarii USR au anunţat că se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusă 

Comentarii