Comunicat de Presă

Deschideți școlile, asumați-vă responsabilitatea, domnilor guvernanți, sau plecați! (P)

vineri, 20 noiembrie 2020, 18:38
2 MIN
 Deschideți școlile, asumați-vă responsabilitatea, domnilor guvernanți, sau plecați! (P)

„Comisia Europeană va propune ridicarea treptată şi coordonată a restricţiilor pentru noul coronavirus în cele 27 de state membre, pentru a evita un nou val al pandemiei„ a declarat, ieri, şefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen. După o vizită fulger la Paris a șefului Departmentului de Stat al US, Mike Pompeo, președintele francez Emmanuel Macron vorbește deja despre relaxarea interdicțiilor și reluarea activităților economice. Dar, stați, în țările civilizate ale UE școlile nici nu s-au închis! La noi, autoritățile continuă să terorizeze populația cu cifre referitoare la morți și infectați, lipsa paturilor ATI, militarizarea spitalelor, mobilizarea jandarmeriei etc. Guvernanții tac precum guvizii în privința procentului de peste 96% a celor care au trecut cu bine peste boală. Sau a faptului că infectarea în rândul copiilor este una nesemnificativă. Mai mult, deși Tribunalul Iași a admis că suspendarea integrală a cursurilor școlare în școli este nelegală, ministerul de resort tace asurzitor și nu pare că e preocupat de găsirea celor mai bune soluții pentru revenirea în bănci a elevilor.

De săptămâni întregi partidul PRO ROMÂNIA vorbește despre re-evaluarea situație și necesitatea redeschiderii școlilor, cu păstrarea măsurilor de protecție. Desigur, unii au spus că suntem în campanie electorală. Ei, bine, demersul inițiat în justiție de către Asociația Școlilor Particulare împotriva deciziei ISU și a ordinului ministrului Anisie de suspendare integrală a cursurilor față în față e tot campanie electorală? Sau e îngrijorare firească a celor cărora le pasă de destinul copiilor?

„Înţelegem să contribuim la ameliorarea situaţiei epidemiologice din ţara noastră, înţelegem că măsura suspendării cursurilor faţă în faţă este o măsură care este necesară în anumite situaţii, dar nu înţelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădiniţe, din clasele primare mici şi din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la şcoală. Poate şcolile din zonele în care incidenţa este scăzută ar fi putut funcţiona. Poate pe viitor vom reuşi să punem educaţia acolo unde este locul ei în societatea românească” – susţin reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare. Iată un punct de vedere responsabil pe care partidul PRO ROMÂNIA îl susține integral. Deschideți școlile, asumați-vă responsabilitatea, domnilor guvernanți, sau plecați!

Comandat de PRO ROMÂNIA organizația județeană Iași, cod mandatar financiar 11200008

Comentarii