Diana Baciuna (PNL), secretar de stat la Cultură. Are experiență în formare de energeticieni

sâmbătă, 19 februarie 2022, 10:43
1 MIN
 Diana Baciuna (PNL), secretar de stat la Cultură. Are experiență în formare de energeticieni

Baciuna, de la Formenerg, la Cultură. Premierul Ciucă a numit-o joi, 17 februarie a.c., pe Diana-Ștafana Baciuna în poziția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Baciuna nu deține nici un soi de legătură cu domeniul cultural.

Diana Baciuna are 32 de ani, este de profesie jurist și va prelua, cel mai probabil, portofoliul eliberat de Liviu Brătescu, adică se va ocupa de patrimoniul din România. Ea este o apropiată a deputatului liberal Pavel Popescu. Soțul său, Mihai Baciuna, este șef la Telecomunicații CFR, potrivit Cultura la dubă.

CV-ul Dianei-Ștefana Baciuna arată o carieră cel puțin eclectică: de la jurist la firmulițe din Roman, la cabinetul Renatei Weber (Parlamentul European), apoi la o asociație și, din 2020 încoace, consilier local la Sectorul 4.

Ce nu precizează Baciuna în CV este că deține(a) și un loc în Consiliul de Administrație al Formenerg, companie care se ocupă cu formarea energeticienilor. Ca avocat, Baciuna este la fel de calificată pentru Formenerg cum este și pentru Ministerul Culturii. Site-ul Formenerg precizează că Baciuna a primit un loc în CA acum doi ani, în februarie 2020.

Citeşte mai mult pe defapt.ro

Comentarii