Dieta lui David Popovici pentru performanță. Cârnații sunt excluși

miercuri, 29 septembrie 2021, 10:23
2 MIN
 Dieta lui David Popovici pentru performanță. Cârnații sunt excluși

David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre costurile performanței și succesului. Se întâmpla cu câteva zile înainte să împlinească 17 ani de viață și 13 de înot.

„Ce dietă ai?”, se aude glasul unui băiat așezat pe un șezlong mic turcoaz ca toți cei 40 de copii adunați în curtea Clubului sportiv Miramar din București. „Mănânc bine dimineața”, spune David Popovici zâmbitor și se reazemă de spătarul scaunului. Apoi, continuă conversația cu cei mici: „Acum am antrenament de la 7, voi de la cât aveți?”. Nici nu termină de rostit întrebarea că sar câțiva cu răspunsul: „De la 5 jumate”. Așa devreme se antrena și el mai demult, își amintește David, dar și atunci mânca cu două ore înainte de bazin, pentru că se trezeau părinții mai devreme și îi aduceau mic-dejunul la pat.

Un bărbat înalt strecurat printre copii și cei câțiva antrenori se prezintă drept tatăl lui David și descrie meniul sportivului din această perioadă: un iaurt mare amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. David îl completează, căci are și alte ingrediente-minune: migdale și curmale. „Vă mai dau un pont”, spune tatăl sportivului, „după antrenament, cam de șase ani, David bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao”. Pentru că proteinele sunt importante. În plus, pâinea integrală ar fi bine s-o înlocuiască pe cea albă, iar cârnații să fie excluși.

Aflați amănunte de pe scoala9.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii