Din lumea înalţilor prelaţi de la Iaşi: oare chiar aşa stau lucrurile la Palatul Mitropolitan?

marți, 27 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 Din lumea înalţilor prelaţi de la Iaşi: oare chiar aşa stau lucrurile la Palatul Mitropolitan?

Şi, iată, iubiţi drept-credincioşi, pentru că tot s-au aniversat zilele trecute 15 ani de când la Iaşi avem un nou mitropolit, lăudat fie-i numele, şi pentru că au fost atâtea laude peste tot, haideţi să dăm în rândurile de mai jos şi o opinie mai ieşită din front. 

Nu mai spunem a cui este, că poate omul nu vrea publicitate mai multă decât are parte deja, dar să pomenim totuşi că este a cuiva ce ştie bine sistemul. Iar cel la care se referă mai la final, fără a-l numi, e, fireşte, părintele Hrisostom. Asta, aşa, ca să se ştie…

Iată, aşadar, cum văd unii lucrurile: „În ultimii 15 ani, nu s-a auzit o vorbă inteligentă, memorabilă, nu s-a zărit o viziune, nu s-a rostit o încurajare. Doar niorlăieli. Doar proiecte utopice şi fantezii isihastoide, siluanisme, tanzanisme şi incitări reproductive adresate familiilor subalternilor. Începuturile au fost marcate de o operaţiune revanşardă de exterminare a oamenilor dinainte, prin abuzuri posibile doar în regimurile totalitare. Această acţiune s-a încadrat într-un proiect mai larg de demolare a memoriei anterioare, motivat de nerecunoştinţa pentru colţul de rai moştenit, în toate cele bine tocmit. Cultura promovării tinerilor capabili a fost înlocuită cu dezinteresul, dispreţul, procesul de intenţie şi acuze cinice de carierism. A curs, însă, din plin, depresie şi prăbuşirism sufletesc. O lipsă aproape totală de orizont optimist, zero empatie. Dar, totuşi, unele lucruri au mers! Au mers datorită oamenilor formaţi în mentalitatea dinainte! Şi au mers, în special, datorită unui anume om, care cu mintea lui strălucită şi sufletul său smerit, a cărat în spate instituţia, din umbră, vreme de 13 ani. El a fost cel care a adus viziune, echilibru, moderaţie, curaj, iniţiativă, coerenţă. Totul dezinteresat şi din pură dragoste pentru Hristos! Dar ştiţi cum a fost răsplătit? Cu eject şi calomnii pe care niciun om demn nu le poate metaboliza, oricâtă smerenie ar avea. E un subiect pe care toată lumea îl ştie, toţi îl vorbesc şi e răscrucea în care prestigiul ranchiunosului s-a făcut praf! Toate astea sunt dovada că Moldova nu poate face mare chiar pe oricine.”

Mno, acuma vă lăsăm pe domniile voatre să apreciaţi: oare chiar aşa să fie?

Când vom şti cine-i omul PSD la Premărie?

Veşti nu prea îmbucurătoare pentru mulţi sosite din culisele de la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Cică viitorul candidat al filialei pentru premăria lui Chirica ar urma să se ştie abia pe la începutul anului viitor.

Pe de o parte, cică să fie o surpriză. Doi la mână: să nu aibă timp să se erodeze şi să fie atacat. Trei la mână: pentru că până atunci abia au loc alegeri în organizaţiile locale, ca să ştim cine-s şefii politici. Iar neoficial, da, există şi acest scenariu, după modelul Ploieşti: să îl ia pe penal înapoi pe liste…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii