Direcţia de Drumuri Judeţene Iaşi va avea un serviciu de mentenanţă a şoselelor

marți, 08 februarie 2022, 14:00
1 MIN
 Direcţia de Drumuri Judeţene Iaşi va avea un serviciu de mentenanţă a şoselelor

Direcţia de Drumuri Judeţene Iaşi va avea serviciu de mentenanţă a drumurilor. Ideea a venit de la un consilier judeţean, care a pus în lista de buget şi alte propuneri. 

”Încă de la începutul mandatului am solicitat crearea unui serviciu de mentenanţă – compartiment de întreţinere a drumurilor şi podurilor – în cadrul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Proiectul de hotărâre a fost aprobat, iar în 2022 va primi finanţarea necesară pentru a putea deveni funcţional. De asemenea, datorită unui amendament pe care l-am adus la bugetul de anul trecut, a fost înfiinţat Ansamblul de copii şi juniori „Florile Moldovei”, o adevărată pepinieră a Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi.

Anul acesta vom continua dezvoltarea sa. De asemenea, pentru a respecta legislaţia în vigoare şi pentru a preveni incendiile, anul trecut am depus o solicitare de creare a unui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă în cadrul fiecărui spital din subordine care are minim 300 de paturi. Datorită finanţării pe care a primit-o prin intermediul actualului proiect de buget, proiectul va fi realizat. Prima unitate medicală care va beneficia de acest serviciu va fi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, a precizat Adrian Acostoaiei, consilier PMP.

Comentarii