Dodon spune că Moldova va primi tot gaz rusesc prin gazoductul de la Iaşi

joi, 03 septembrie 2020, 18:50
1 MIN
 Dodon spune că Moldova va primi tot gaz rusesc prin gazoductul de la Iaşi

Igor Dodon se arată sceptic că prin Gazoductul Iaşi-Chişinău poate fi livrat gaz spre R. Moldova din altă parte decât din Federaţia Rusă. În acest sens, preşedintele ţării a decis să glumească pe acest subiect şi a spus că mai mult gaz ar putea fi livrat din direcţia R. Moldova către România, decât invers.

În plus, preşedintele a dat de înţeles că scopul gazoductului respectiv este să servească drept alternativă de livrare a gazelor dinspre Rusia, în caz că Ucraina va interzice tranzitul pe teritoriul său.

„Cred că gaz se va duce mai mult încolo decât încoace. Noi înţelegem de ce a fost construit şi consider că este bine că a fost construit, pentru că minimizează riscurile prin care am trecut în 2009, când Ucraina a închis, iar noi stăteam fără gaz. De aceea, acest gazoduct este bun, din acest punct de vedere. Însă noi înţelegem că dacă va fi un „force majeure”, va veni tot gaz rusesc, care va veni pur şi simplu prin jur. Acesta e scopul acestui gazoduct”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Comentarii