Doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şofat sub influenţa alcoolului

vineri, 04 noiembrie 2022, 21:25
2 MIN
 Doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru şofat sub influenţa alcoolului

Setea de alcool îl va duce pe un ieșean în spatele gratiilor. Neculai Ciofu fusese condamnat în aprilie anul trecut la un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării, pentru faptul că se urcase la volan băut. Magistrații Judecătoriei au stabilit un termen de încercare de 2 ani. Conform legii, orice nouă faptă penală comisă pe parcursul termenului de supraveghere poate conduce la shimbarea formei de executare a pedepsei, în detenție propriu-zisă.

Ciofu nu s-a putut abține, iar în dimineața zilei de 4 august a fost depistat de polițiști la volanul unui Nissan, pe DJ 281, pe raza comunei Belcești. Ciofu avea deja o problemă, întrucât permisul îi era anulat. De parcă nu era suficient, el se afla și sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 1,71‰ în sânge. A fost trimis în judecată după trei săptămâni, în stare de arest, pentru conducerea unui autovehicul fără permis și pentru conducere sub influența alcoolului. Luând în calcul perseverența lui Ciofu în încălcarea legii, magistrații Judecătoriei Hârlău nu au pierdut mult timp cu dezbaterile. Faptul că șoferul își recunoscuse noua faptă nu l-a ajutat prea mult. La al doilea termen de judecată era deja condamnat din nou, la 2 ani și 4 luni de închisoare.

De această dată, cu executarea pedepsei în regim de detenție. „În plus, modalitatea de comitere a faptelor, respectiv în timpul termenului de supraveghere al suspendǎrii executǎrii pedepsei sub supraveghere, de natură a crea o atmosferă de nesiguranţă socială, relevând lipsa oricărui reper moral al inculpatului raportat la valorile sociale cu care acesta vine în conflict, evidenţiază faptul că prin lăsarea acestuia în libertate se creează o stare de pericol, de insecuritate pentru buna desfăşurare a relaţiilor sociale ocrotite de legea penală”, au argumentat magistrații. Sentința a fost contestată de Ciofu, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul la sfârșitul acestei luni.

Comentarii