Doi hoti, prinşi că furau catalizatoare de la maşini la primele ore ale dimineţii

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
3 MIN
 Doi hoti, prinşi că furau catalizatoare de la maşini la primele ore ale dimineţii

Ieşenii au scăpat de încă doi hoţi de catalizatoare pentru autoturisme care ar fi acţionat pe raza municipiului Iaşi. Cei doi bărbaţi au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile, fiind efectuate cercetări pentru infracţiunea de furt calificat, după ce bărbaţii ar fi sustras catalizatoare de la maşinile parcate pe o stradă din municipiu foarte puţin frecventată de cetăţeni la primele ore ale dimineţii. Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, care a ajuns recent pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

 

Doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Iaşi au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile şi sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Acest dosar penal a fost înregistrat la Judecătoria Iaşi la finalul săptămânii trecute, iar cei doi inculpaţi se numesc Petrică Anghel şi Sergiu Constantin Borseru. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi efectuează cercetări faţă de cei doi inculpaţi pentru furt calificat, o infracţiune prevăzută de articolul 228, alineatul 1, şi articolul 229, alineatul 1, litera B, din Codul Penal. Conform rechizitoriului administrat în această cauză, cei doi bărbaţi au acţionat încă de dimineaţa, de la orele 05:00.

Faptele pentru care cei doi bărbaţi sunt cercetaţi s-ar fi petrecut la data de 23 mai, anul acesta. Bărbaţii ar fi discutat în prealabil mai multe idei pentru a obţine uşor anumite sume de bani. Cei doi s-ar fi înţeles astfel să sustragă catalizatoare de la unele dintre maşinile parcate pe străzile din municipiul Iaşi pentru a avea un venit suplimentar, câştigat cu uşurinţă.

Încă de la primele ore ale dimineţii, cei doi bărbaţi ar fi mers pe o stradă din cartierul Alexandru cel Bun, aflată în imediata apropiere a râului Bahlui, o zonă care este foarte puţin frecventată de cetăţeni dimineaţa devreme. Ajunşi pe strada Sarmisegetuza, bărbaţii s-ar fi oprit în dreptul unui autoturism marca Volkswagen. Petrică Anghel şi Sergiu Constantin Borseru ar fi sustras astfel, prin demontare şi tăiere, un sistem de evacuare a noxelor pe care se afla montat catalizatorul respectivului autovehicul. Persoana vătămată, pe numele căreia maşina era înregistrată, s-a ales cu un prejudiciu de aproximativ 500 de lei, iar ulterior a anunţat agenţii de poliţie cu privire la infracţiunea căreia i-a căzut victimă.

"Prin ordonanţa din data de 8 iulie 2021 a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Urbană Iaşi s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de cei doi inculpaţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi din data de 9 iulie 2021 a fost admisă propunerea procurorului de arestare a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că măsurile procesuale dispuse în cauză nu pot înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie, de care inculpatul beneficiază până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive", a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, Dragoş Bordianu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

 

 

Comentarii