Dosarul Veranda: Primarul află mâine dacă scapă de controlul judiciar

marți, 20 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Dosarul Veranda: Primarul află mâine dacă scapă de controlul judiciar

Primarul Mihai Chirica va afla mâine dacă îşi va petrece sărbătorile de iarnă liniştit sau sub control judiciar. Tribunalul a stabilit data de mâine ca termen pentru analiza contestaţiei depuse de apărătorul lui Chirica împotriva măsurii dispuse de procurori. Astăzi urmează să fie judecată plângerea înaintată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Contestaţiile depuse de ceilalţi inculpaţi împotriva controlului judiciar vor fi analizate şi ele tot în cursul acestor două zile.

Procurorii DIICOT au pus sub control judiciar 12 persoane, respectiv cinci funcţionari din cadrul Primăriei, doi salariaţi ai Oficiului de Cadastru, trei angajaţi ai firmei lui Zămosteanu, M.Chim SRL, dar şi pe primarul Mihai Chirica şi Cristin Zămosteanu. Decizia a fost luată în cadrul anchetei care vizează condiţiile în care a fost efectuată supraetajarea Halei Centrale şi amenajarea pe terasa acesteia a unui restaurant.

Solicitarea M.Chim de autorizare a lucrărilor a fost iniţial refuzată de Primărie, întrucât indicatorii urbanistici ai clădirii erau deja depăşiţi. Cu toate acestea, ulterior a fost eliberată autorizaţia necesară, iar lucrarea a fost executată. Cercetările procurorilor în cazul Halei Centrale au demarat în primăvară, ca o extindere a unui dosar deschis împotriva lui Zămosteanu în 2019 şi în care este acuzat de producerea unui prejudiciu de 12 milioane euro bugetului de stat.

Comentarii