Două dosare penale pentru şoferi băuţi

luni, 10 iunie 2019, 01:50
1 MIN
 Două dosare penale pentru şoferi băuţi

Doi şoferi „alcoolizaţi“ au fost depistaţi de către poliţiştii ieşeni vineri şi sâmbătă, în Iaşi. Unul dintre ei a fost prins în municipiul Iaşi, de către poliţiştii Secţiei 6 CUG şi avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 9 iunie, poliţiştii Secţiei 6 Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de către un bărbat de 35 de ani. Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu alcooltestul care a arătat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Vineri, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au oprit pe DN 2, în comuna Mirosloveşti, o autoutilitară condusă de către un bărbat de 37 de ani, din judeţul Bacău. Testat cu alcooltestul, acesta avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului“, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Comentarii