Două fetiţe din Ucraina, tratate în weekend la Spitalul de Copii

marți, 01 martie 2022, 02:49
1 MIN
 Două fetiţe din Ucraina, tratate în weekend la Spitalul de Copii

Mobilizare pe toată linia a spitalelor ieşene pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni care au decis să rămână măcar o perioadă de timp pe teritoriul României, fiind cazaţi în capitala Moldovei. 

Spre exemplu, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi s-au prezentat doi pacienţi de vineri încoace, alături de părinţii lor. Aceştia prezentau simptome care puteau să indice infecţia cu COVID-19, dar testele rapide antigen efectuate au avut rezultat negativ.

Cele două fetiţe care au ajuns la spital erau în vârstă de 4 ani, respectiv 9 luni.

"Până în prezent în UPU au ajuns doi pacienţi din Ucraina. Ambele fetiţe, însoţite de părinţi, nu au pus probleme deosebite, nu au necesitat internare, au fost consultate în UPU unde s-au făcut analize. S-au tratat simptomele şi au plecat acasă cu recomandări. S-au prezentat cu dureri de gât, febră, vărsături, deci patologie frecventă a pacientului de vârstă pediatrică şi mică", a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt de la Spitalul de Copii din Iaşi.

Reprezentanţii spitalului sunt pregătiţi să ofere asistenţă medicală de urgenţă tuturor refugiaţilor care ajung pe teritoriul României venind din zonele de conflict din Ucraina. 

Comentarii