De Sănătate

Punem punctul pe știi

Două noi centre medicale de permanenţă la Ciurea şi Schitu Stavnic

sâmbătă, 29 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Două noi centre medicale de permanenţă la Ciurea şi Schitu Stavnic

Două noi centre de permanenţă au fost înfiinţate în judeţul Iaşi. Este vorba de Centrul de Permanenţă „Ciurea”, care se va ocupa de oamenii din comunele Ciurea, Mogoşeşti, Grajduri şi Scânteia, precum şi Centrul de Permanenţă „Sfântul Nicolaie”, din satul Schitu Stavnic, comuna Voineşti, ce va avea în vedere locuitorii din comunele Voineşti şi Horleşti.

În cele două noi locuri, medicii de familie vor acorda asistenţă medicală în cazul urgenţelor minore, în zilele lucrătoare, între orele 15.00 – 8.00. În weekend şi în timpul sărbătorilor legale, garda va fi asigurată pe parcursul întregii zile. „Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt următoarele: asistenţă medicală în afecţiuni acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în cazul afecţiunilor acute şi urgenţelor medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie, administrarea medicaţiei şi materialelor sanitare necesare tratamentului de urgenţă care se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă”, este precizat într-un comunicat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Tot conform acesteia, înfiinţarea celor două noi centre a fost necesară pentru diminunarea numărului mare de persoane care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. În judeţul Iaşi funcţionează în prezent 17 centre de permanenţă dintre care trei se află în municipiu. Acesteau sunt Centrul de Permanenţă „Umanitas SRL”, din cartierul Tătăraşi, Centrul de Permanenţă „Hermamed Center SRL”, situate lângă Spitalul „Sf. Spiridon“, şi Centrul de Permanenţă din cartierul Galata. În localităţile ieşene, centre pot fi găsite în Vlădeni, Bivolari, Plugari, Ciorteşti, Schitu Duca, Movileni, Deleni, Focuri, Mirceşti, Prisăcani, Paşcani şi Victoria. 

Comentarii