COMUNICAT DE PRESĂ

Două noi focare de COVID în Iași – la o firmă și la un centru social

miercuri, 25 noiembrie 2020, 14:01
2 MIN
 Două noi focare de COVID în Iași – la o firmă și la un centru social

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

CENTRUL DE URGENŢĂ PENTRU RECUPERARE ŞI INTEGRARE SOCIALĂ ”C.A.ROSETTI” IAŞI – 7 (1 salariat şi 6 beneficiari).

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu. 4 beneficiari sunt internaţi în spital şi 2 sunt izolaţi în centru. S-au luat măsuri de izolare în centru a contacţilor direcţi şi de dezinfecţie a spaţiilor.

AGENT ECONOMIC DIN IAŞI – 16 salariaţi.

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

C.I.A.P.A.D. GALATA IAŞI (Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi) – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 19 salariaţi şi 48 beneficiari.

Măsuri: La testarea de pe 24.11.2020 s-a mai depistat un salariat pozitiv. Acesta este izolat la domiciliu cu monitorizare de către medicul de familie. Ancheta rămâne deschisă.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA – Secţia exterioară Bârnova, Secţia 2 Paleaţie – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 pacienţi şi un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  27 pacienţi şi 8 salariaţi.

Măsuri: În data de 24.11.2020 s-au mai depistat 3 pacienţi şi un infirmier. Angajatul este izolat la domiciliu şi monitorizat de medicul de familie. Pacienţii sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi de medicii unităţii.

DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI – Sediul administrativ – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 12 salariaţi.

Măsuri: În data de 24.11. 2020 au mai fost depistaţi 2 angajaţi pozitivi. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Comentarii