Dragnea junior vrea despăgubiri de la CEC pentru scurgere de informații în presă

luni, 07 septembrie 2020, 10:01
1 MIN
 Dragnea junior vrea despăgubiri de la CEC pentru scurgere de informații în presă

În februarie 2018, câteva extrase de cont de la CEC Bank, sucursala Corabia, pe numele lui Valentin Ștefan Dragnea au fost publicate în presă. În aprilie 2018, Dragnea junior a dat CEC în judecată. În iulie a.c., a primit despgubiri de 25.000 de euro. Decizia nu e definitivă.

În motivarea cererii, se arată că, în datele de 28.09.2017 și 15.12.2017, au fost generate de către Unitatea CEC Bank SA Corabia, pe numele reclamantului, două extrase de cont. Aceste extrase de cont au fost emise fără a exista o solicitare în acest sens din partea reclamantului, banca acționând în mod voluntar la generarea acestora.

Ulterior emiterii voluntare și neautorizate de către bancă a extraselor de cont, acestea au fost încredințate unei terțe persoane, devenind subiectul mai multor articole de presă.

Astfel, susține reclamantul că, în primul rând, prin divulgarea neautorizată, cu încălcarea secretului bancar, de către CEC Bank a informațiilor a extraselor de cont, au fost făcute publice date personale, atât date financiare, cât și domiciliul reclamantului. În al doilea rând, divulgarea neautorizată a generat apariția în presă a articolelor de presă menționate, în care au fost făcute numeroase speculații neadevărate cu privire la proveniența și destinația sumelor de bani, imaginea sa fiind astfel grav prejudiciată.

CEC Bank a admis, arată Tribunalul București, acuzațiile, dar nu și responsabilitatea, invocând fapta unui angajat.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii