Dragnea, preşedinte!

marți, 15 ianuarie 2019, 02:50
4 MIN
 Dragnea, preşedinte!

O soluţie ideală pentru paradisul corupţilor, hoţilor, criminalilor, vrăjitorilor, violatorilor şi prostănacilor.

Fostul vicepreşedinte al PSD Adrian Ţuţuianu a declarat zilele trecute că Liviu Dragnea rămâne cel mai periculos contracandidat al preşedintelui Klaus Iohannis la funcţia de şef al statului.

Ostracizatul Ţuţuianu anticipează că, pentru a-şi atinge scopul, Dragnea va lucra intens în acest an la imaginea lui. Interlopul din Teleorman se va căsători cu iubita lui încă nenăscută şi se va prezenta ca o victimă a tatălui paralel (citeşte stat – stat reprezentat de Iohannis, evident!). Dorinţa sa patriotică de a face din România o ţară mândră şi prosperă, condusă de oameni deştepţi şi cinstiţi, nu ar fi pe placul neamţului, UE, NATO şi Galaxiei Gutenberg, toţi complotând împotriva PSD.

Totodată, Dragnea va încerca să creeze o solidaritate fără predecent a sinistrei (pardon, a stângii), deschizând şi mai larg porţile partidului corupţilor, hoţilor, criminalilor, violatorilor, vrăjitorilor şi prostănacilor. Marian Vanghelie va fi numit responsabil cu magia neagră, iar Mircea Geoană cu magia violetă. Aflăm că, în puşcării, se scandează voios “Dragnea, preşedinte!” şi că se fac liste cu bătrânii singuri ce vor fi vizitaţi de comandourile pesediste, pentru plata taxei de protecţie. E următoarea taxă ce va fi instituită de guvernul Dăncilă. Doar le-a mărit pensiile!

Pe de altă parte, cel mai vajnic luptător împotriva lui Dragnea, anume Victor Ponta, forţează o rupere a coaliţiei de la guvernare. Fostul candidat la preşedinţie, învins în 2014 de propriile minciuni, afirmă că l-ar susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru fotoliul de la Cotroceni, dacă şeful senatului va rupe alianţa cu PSD. Slabe şanse. Ajuns la o vârstă venerabilă, Tăriceanu trăieşte deja într-o lume paralelă, unde el a câştigat alegerile, iar ALDE a cucerit universul.

Şi acum, o nedumerire. Cum toate sondajele, inclusiv cele pesediste, îl creditează pe Liviu Dragnea cu un scor jenant de mic, pe ce se bazează liderul PSD în eventuala sa tentativă de a ocupa funcţia supremă în stat?

Să fim serioşi! Căsătoria nu constituie o condiţie suficientă, nici măcar necesară pentru a deveni preşedintele României. La fel, nici poza cu lupta titanică împotriva bionomului şi statului paralel. Prea miroase a trucaj, precum capul diform al lui Ceauşescu ataşat vechilor fotografii din falsele manuale de istorie, care “demonstrau” participarea “toaşului” la manifestaţiile împotriva monarhiei paralele.

Şi atunci? Dacă Dragnea chiar vrea să intre în războiul pentru Cotroceni, întrevăd deschiderea a două fronturi. Primul va consemna eforturi uriaşe din partea PSD şi a prietenilor săi de pretutindeni în vederea fărâmiţării dreptei. Deja slăbănoagă tare, chiar penibilă pe alocuri, opoziţia poate fi manipulată să atace cu mai mulţi candidaţi. Dacă PNL, USR, PMP, PLUS etc. vor intra cu propriile nume în competiţia prezidenţială – altele decât Klaus Iohannis – atunci afacerea e clară. Actualul preşedinte va pierde 15-20 de procente în primul tur, suficient cât să se vâre frica în el şi să nu mai iasă. Aş numi acest teatru de operaţiuni frontul intern.

Al doilea front este extern, dar cu maximă vizibilitate internă. Terenul? Reţelele sociale. Dovada? Cu câteva zile în urmă, serviciile secrete israeliene (cele mai bune din lume, nu ca ale noastre) au anunţat că deţin probe şi că se tem de intruziunea altui stat în desfăşurarea corectă a apropiatelor alegeri din această ţară. Deşi nu a fost pomenit numele Rusiei, Moscova a reacţionat cu indignare. În acelaşi timp, sute de mii de troli au luat cu asalt siturile din Israel, lăudând politica lui Putin. Dacă până în anii 1980, cea mai mare comunitate din Ţara Sfântă era cea românească, azi este cea ex-sovietică.

Am bănuială că, într-un viitor apropiat, vom afla că Iohannis este fiul lui Hitler, că posedă doar organe interne prelevate de la copii dispăruţi în mod misterios, că a vândut Transilvania ungurilor, Moldova ruşilor şi Muntenia ţiganilor, dar şi că a cumpărat pe şestache Palatul Cotroceni, păcălind mişeleşte adevăratul proprietar. Cine e acesta? Liviu Dragnea, bineînţeles! Posibil? Posibil! Dacă până în anii 1980, cea mai mare comunitate din Măicuţa Românie era cea comunisto-securistă, azi este cea pesedistă.

Comentarii