Etapa a doua a campaniei de vaccinare, o nouă amânare cu două săptămâni

vineri, 29 ianuarie 2021, 15:34
1 MIN
 Etapa a doua a campaniei de vaccinare, o nouă amânare cu două săptămâni

O nouă amânare în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID. Autoritățile au anunțat vineri că vor fi amânate la vaccinare cele 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea primei doze de vaccin. Este vorba despre pacienți cu boli cronice și angajați din categoriile considerate esențiale, care erau programați între 30 și 11 februarie și vor fi reprogramați începând cu 16 februarie.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, începând cu 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze.

Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale, amintesc autoritățile.

Potrivit sursei citate, ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, s-a decis reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1. Acestea erau programate între 30 ianuarie și 11 februarie, iar vaccinarea a fost amânată și vor fi reprogramate începând cu 16 februarie, în ordinea planificării inițiale.

Comentarii