COMUNICAT DE PRESĂ

Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități la Iași

miercuri, 01 decembrie 2021, 11:42
2 MIN
 Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități la Iași

Fundația Star of Hope România, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale din România (FONSS), va invită să participati la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități pe platforma zoom, pe 2 decembrie la ora 14.00.

Anul acesta, dezbaterea va avea ca temă „Leadership și participarea persoanelor cu dizabilități intr-o lume post-COVID-19 incluzivă, accesibilă și durabilă”.

La eveniment sunt invitate să participe ONG-uri active în domeniul Dizabilităților, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, profesori, medici și specialiști în domeniul reabilitării, părinți care au copiii cu dizabilități, tineri cu dizabilități.

Scopul acestei întâlniri online este identificarea celor mai grave, mai dureroase probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în această perioadă de criză sanitară, printr-un dialog onest și eficient între părinți/ONG-uri și reprezentanți ai autorităților locale și naționale. Tratamentul egal și accesul egal sunt astăzi realități în România? Contractarea de servicii sociale de la furnizorii privați trebuie sau nu să devină o realitate imediată în România? Este persoana cu dizabilitati neînțeleasă, ajutată și respectată în România? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care se caută răspunsuri (si solutii) de ani de zile…

Participarea la eveniment se va face accesând link-ul ACESTA joi, 2 decembrie, ora 14.00.

Evenimentul este parte dintr-o campanie amplă de implicare a publicului larg în rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în cadrul proiectului Incluziune socială activă – Viitor pentru comunitatea locală pe care organizația noastră îl implementează în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Proiectul este finanțat în baza Legii 350/2005 de către consiliul local al Primăriei Iași și se derulează în perioada 15 septembrie 2020 – 15 decembrie 2021. Prin acest proiect am reușit să ajutăm 32 de copii cu dizabilități, 32 de tineri vulnerabili, 30 de părinți care au copii cu dizabilități și 20 de profesori din Iași care lucrează sau intenționează să lucreze cu copii cu dizabilitati.

Următoarele activități din acest proiect sunt Târgul Faptelor Bune (3 – 4 decembrie, la sediul Fundației Star of Hope Romania) și Gala Faptelor Bune ce va avea loc pe 9 decembrie și va fi transmisă live pe postul de televiziune TELEM (dar și pe rețele de socializare). 

Comentarii