Evul Mediu actual: Revoltă după angajarea a doi brutari din Sri Lanka la Ditrău

miercuri, 29 ianuarie 2020, 22:20
1 MIN
 Evul Mediu actual: Revoltă după angajarea a doi brutari din Sri Lanka la Ditrău

Aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau s-au adunat miercuri, in fata primariei, nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii sustinand ca le e teama ca la ei in comuna "sa nu vina un val de migranti", care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

Piumal si Amahinda au 22, respectiv 49 ani, sunt brutari si au fost angajati cu forme legale, prin intermediul unei firme de recrutare, la cea mai mare fabrica de paine din regiunea Gheorgheni.

Patronii fabricii din Ditrau spun ca au vrut sa angajeze forta de munca locala, atat din Harghita cat si din alte judete, dar nu au avut succes, motiv pentru care s-au decis sa caute brutari si in afara tarii.

Asa au ajuns sa ii aduca in Harghita pe cei doi brutari sri-lankezi, care au invatat rapid etapele procesului de productie, sunt seriosi si apreciati.

In frunte cu preotul catolic Birok Karoly, circa 200 de localnici s-au strans in curtea bisericii si apoi au mers la Primarie, pentru a cere discutarea acestei probleme.

Intrucat chestiunea nu era pe ordinea de zi, iar sala de sedinte era neincapatoare, s-a luat decizia sa se ia in discutie aceste nemultumiri la o adunare populara, care va avea loc sambata.

ziare.com

Comentarii