Explozie în Marea Neagră, foarte aproape de țărmul românesc. Mină de război, găsită plutind în zona Eforie

luni, 01 august 2022, 09:41
2 MIN
 Explozie în Marea Neagră, foarte aproape de țărmul românesc. Mină de război, găsită plutind în zona Eforie

O mină marină găsită de doi pescari la nici două mile depărtare de țărmul românesc, în zona Eforie, a fost detonată duminică seară.

Oamenii ieșiseră la pescuit de guvizi, când au văzut un obiect în valuri. Unul dintre ei a dat imediat alarma la 112.

Mina plutea în derivă, chiar pe culoarul navigabil tranzitat de zeci de ambarcațiuni, unele comerciale, altele – iahturi turistice. Dispozitivul a fost detonat de scafandrii militari.

„Am ieșit la pescuit guvizi și eram gata gata să pescuim o mină! Noi suntem aici, am înțeles că o să vină niște vapoare, stăm pe loc la 100 m distanță să nu… Doamne ferește.." au spus cei care au descoperit-o.

Cei doi pescari se aflau în dreptul stațiunilor Eforie Sud și Eforie Nord, la aproximativ două mile marine de țărm. În aceeași zonă se aflau și câteva iahturi cu turiști, dar și mai multe nave comerciale. Unul dintre pescari a sunat imediat la 112.Două ambarcațiuni rapide de la Forțele Navale au sosit în jurul orei 19. Scafandrii militari şi-au dat seama imediat că obiectul plutitor era o mină de tip YaM. Dispozitivul, de producţie sovietică, are în jur de 200 de kilograme, iar încărcătura explozivă – de aproximativ 20 de kilograme – este capabilă să scufunde o ambarcațiune.

Mina a fost dusă în zonă sigură și distrusă. Este cea de a două mină de tip YAM distrusă de scafandri, după cea descoperită în luna martie, la 70 de kilometri de Capul Midia, tot de niște pescari.

Sursa: StirilePROTV

Comentarii