Facebook interzice stereotipurile rasiste la adresa persoanelor de culoare şi evreilor

miercuri, 12 august 2020, 13:55
2 MIN
 Facebook interzice stereotipurile rasiste la adresa persoanelor de culoare şi evreilor

Facebook a anunţat marţi că şi-a actualizat regulile privind discursul care incită la ură pentru a interzice reprezentările „blackface” şi stereotipurile antisemite, relatează Politico.

Compania a afirmat că şi-a modificat standardele comunitare pentru „a ţine cont într-un mod specific de anumite forme implicite de discurs al urii”, printre acestea fiind caricaturizarea persoanelor de culoare prin „blackface” şi a înfăţişării evreilor drept conducători ai lumii care controlează instituţii majore precum reţele media, economii sau guverne.

„Blackface”, o formă de interpretare teatrală în care actori albi îşi pictează faţa pentru a juca rolul unor personaje de culoare, este un subiect controversat în unele ţări europene precum Olanda şi Belgia datorită unei tradiţii de Crăciun în care Zwarte Piet (Petru cel Negru) este reprezentat drept un ajutor al lui Moş Nicolae.

Comisarul european pentru Justiţie Didier Reynder, care este belgian, a fost criticat pentru că şi-a pictat faţa în negru în timpul unui act caritabil din 2015. Oraşul flamand Aalst din Belgia a atras de asemenea critici pentru portretizarea evreilor în timpul carnavalului său anual. Compania social media a fost supusă recent unor noi presiuni pentru a lua mai multe măsuri de suprimare a rasismului de pe platforma sa după uciderea afro-americanului George Floyd de către poliţia din oraşul american Minneapolis.

Într-un raport publicat marţi compania afirmă că a luat măsuri împotriva a 22,5 milioane de postări care conţineau discurs al urii între lunile aprilie şi iunie, o creştere semnificativă de la cifra de 9,6 milioane de postări penalizate în primele trei luni ale anului.

Compania nu a precizat dacă acţiunile luate se refereau la înlăturarea postărilor, etichetarea lor sau alte măsuri. Pe Instagram, platforma de distribuire a imaginilor deţinută de Facebook, compania a luat măsuri împotriva a 3,3 milioane de postări, în creştere de la 809.000 în primul trimestru al anului.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii