Facultatea de Construcţii conduce în topul dosarelor de la Politehnică

miercuri, 14 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Facultatea de Construcţii conduce în topul dosarelor de la Politehnică

Aproximativ 500 de candidaţi unici şi-au depus deja dosarele de admitere la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) în primele două zile de depunere a dosarelor, Facultatea de Construcţii, cea de Automatică şi Calculatoare, de Inginerie Electrică şi cea de Mecanică având până în prezent cele mai multe dosare depuse. În plus, ieri, în cea de-a doua zi de admitere, au fost depuse de patru ori mai multe dosare comparativ cu ziua de luni, când au fost înregistraţi puţin peste 100 de candidaţi.

Practic, ieri, pe 13 iulie, au fost depuse aproximativ 380 de dosare pentru locurile la buget şi 15 pentru cele la taxă. În ceea ce priveşte numărul de dosare pe facultăţi, la buget, la Arhitectură au fost depuse 46 de dosare, la Automatică şi Calculatoare 61 de dosare, la Inginerie Chimică 20 de dosare, la Construcţii 83 de dosare, iar la Construcţii de Maşini 35 de dosare. La Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei sunt 35 de dosare, la Inginerie Electrică 65, 40 de dosare la Hidrotehnică, 55 la Mecanică, la Ingineria Materialelor 9 dosare, iar la Design Industrial       (fosta Textile şi Pielărie) 32 de dosare.

Cititi si: Procurorii au pus lemne pe foc: Opera fierbe. Rancea, din nou sub control judiciar

TUIASI are disponibile 3.650 de locuri la licenţă anul acesta, dintre care 2.400 la buget şi 311 pentru românii de pretutindeni. Perioada de admitere se va încheia pe 25 iulie, cu o săptămână mai devreme, în perioada 25 iulie – 2 august candidaţii având posibilitatea să îşi confirme locurile la facultatea dorită. La master sunt 2.520 de locuri, dintre care 1.600 sunt la buget pentru cetăţeni ai statelor din UE şi 88 pentru românii de pretutindeni, fiind depuse în aceste zile doar 12 dosare până în cea de-a doua parte a zilei.

Comentarii