Fake news demontat: statul NU le ia copiii părinţilor cu COVID

joi, 16 iulie 2020, 12:58
2 MIN
 Fake news demontat: statul NU le ia copiii părinţilor cu COVID

În numai patru cazuri a fost nevoie ca Protecţia Copilului să îngrijească temporar copiii ai căror părinţi au fost internaţi cu coronavirus, din martie şi până în prezent, precizează autorităţile. „Nu vă dăm copiii”, strigă, de câteva zile, mai multe persoane, în faţa sediului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, din Capitală.

Psihoza statului care le ia copiii părinţilor infectaţi cu coronavirus a reînceput odată cu discuţiile pe marginea proiectului de lege privind carantina şi izolarea şi a fost întreţinută de cei care protestează în Piaţa Victoriei împotriva „dictaturii sanitare”.

Un amendament introdus în lege de deputatul Ana Birchall menţionează: „Când măsura izolarii a fost luată faţă de o persoană bolnavă, în a cărei ocrotire se află un minor, o persoană pusă sub interdicţie, o persoană căreia i s-a instituit tutela sau curatela ori o persoană care, datorită vârstei, bolii sau altei cauze, are nevoie de ajutor, autoritatea competentă este încunoştinţată, de îndată, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire pentru persoana respectivă”.

Fals, însă, explică Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului (ANDPDCA). Astfel, copiii părinţilor care ajung la spital cu coronavirus şi nu au cu cine să-şi lase copiii pot apela la Protecţia Copilului, pentru a fi îngrijiţi temporar într-un centru (ocrotirea temporară). Dacă ambii părinţi au coronavirus şi trebuie să meargă la spital, îşi pot lăsa copiii cu rudele, un prieten, un vecin de încredere, dar trebuie să notifice Protecţia Copilului.

Părinţii care aleg să-şi lase copiii în grija Protecţiei Copilului trebuie să ştie că nu se suspendă drepturile părinteşti, precizează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii