Femeile din Belarus, mai curajoase ca niciodată. Au alergat cu mătura după polițiști

duminică, 13 septembrie 2020, 11:18
1 MIN
 Femeile din  Belarus, mai curajoase ca niciodată. Au alergat cu mătura după polițiști

Femeile din Belarus dau, sâmbătă, încă o dată dovadă de un curaj ieșit din comun înfruntând brutalitatea forțelor de ordine care le aruncă la propriu în dube în momentul reținerii. 

VIDEO

Poliţia belarusă a arestat sâmbătă cu brutalitate mai multe zeci de manifestante care participau la o adunare paşnică a mii de persoane în centrul Minskului pentru a protesta împotriva violenţelor poliţieneşti şi a fraudei electorale, potrivit AFP.

Această adunare precedă o mare manifestaţie în masă, care urmează să aibă loc duminică.

Majoritatea participanţilor erau femei, dintre care unele băteau în cratiţe cu polonice, altele scandau "Daţi-ne-o pe Maşa noastră!", numind-o printr-un diminutiv pe una dintre figurile de prim-plan ale opoziţiei, Maria Kolesnikova, şi "Pleacă!", la adresa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

După ce imaginile cu Nina Baginskaya care se opune propriei rețineri, dar și a altor protestatare au făcut înconjurul lumii, noi mărturii video arată că femeile vor schimbare și sunt hotărâte să îl dea jos pe Alexandr Lukașenko, acuzat că a fraudat alegerile din 9 august.

O înregistrare video arată cum mai multe femei fugăresc un reprezentant al forțelor de ordine, i-au dat jos masca și apoi una dintre ele îl lovește cu mătura.

Comentarii