Firea: Orban ar vrea ca pesediştii să se ascundă în munţi

marți, 19 noiembrie 2019, 11:55
2 MIN
 Firea: Orban ar vrea ca pesediştii să se ascundă în munţi

Primarul general, Gabriela Firea, i-a recomandat “mai multă atenţia la exprimare” prim-ministrului Ludovic Orban, după ce a acesta a declarat că social-democraţii ar trebui “să se ascundă în munţi”.

“Este chiar ceea ce a grăit ieri, cu subiect şi predicat, noul premier! Bărbat de stat, cică! Şi democrat, pe deasupra! Aşadar, domnul Orban ar vrea ca 'pesediştii' să se ascundă în munţi, probabil de frica celor din PNL, care au fost nu demult îndemnaţi de acelaşi personaj să le dea cu bâtele în cap. Pe unde-i prind! Ce tot atâtea salarii şi pensii mărite!? Ce tot atâta bunăstare!? Să vină austeritarea PNL-istă! (…) Mai multă atenţie la exprimare nu ar strica. Nu de alta, dar luna de miere guvernamentală trece. Trece repede! E normal, nu?”, a scris liderul PSD Bucureşti, pe Facebook. Gabriela Firea a oferit şi o serie de cifre conform cărora nivelul de trai al românilor a crescut în timpul guvernării social-democrate.

“Şi de ce să ne ascundem? Pentru aşa-zisul 'dezastru' lăsat în economia ţării. Dar despre ce dezastru vorbim, mai precis? Să lăsăm cifrele să vorbească. La instalarea domnului Iohannis la Cotroceni, PIB-ul României era de 150 miliarde de euro, salariul mediu 1.750 lei (400 de euro), salariul minim era de 678 lei net (155 de euro), iar cursul de schimb 4,42 lei pentru un euro. La finalul guvernării PSD, în 2019, cu forţa şi de dragul punctelor în campania electorală prezidenţială actuală, PIB-ul a crescut la 217 miliarde euro, salariul mediu net este 3.100 lei (650 euro), cel minim de 1.286 lei (270 euro), iar cursul de schimb al euro – 4,75 lei”, a menţionat reprezentanta PSD. Ea a lansat critici la adresa actualului Executiv, despre care spune că a început o “guvernare mediocră”.

“Aşa ceva nu poate fi iertat! Cum vine asta ca un Guvern să crească nivelul de trai al românilor? Inadmisibil! Aşa că a fost scos la înaintare domnul Vasile Cîţu care să rostească minciuni, pardon 'metafore', despre jalea din visteria ţării, în timp ce toţi ceilalţi exponenţi ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD. Prin urmare, cine trebuie să se ascundă, de fapt, în munţi, domnule Orban? Şi cine are motive chiar să nu mai coboare de acolo, la finalul guvernării mediocre care a început?”, a adăugat Firea. Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la invitaţiile la dezbateri lansate de foşti miniştri social-democraţi pentru actuali miniştri, că aceştia “nu au înţeles că nu mai sunt la putere” şi ar trebui “să se ascundă în munţi” şi să îşi facă “mea culpa după nenorocirile pe care le-au făcut” cât au fost la guvernare. 

Comentarii