Fiul lui Viktor Orban a absolvit pe banii statului un curs la Academia Militară Regală Britanică

vineri, 15 ianuarie 2021, 12:06
2 MIN
 Fiul lui Viktor Orban a absolvit pe banii statului un curs la Academia Militară Regală Britanică

Unul dintre cei trei ofițeri maghiari care au absolvit pregătirea de elită a Academiei Militare Regale Britanice Sandhurst a fost Gáspár Orbán, fiul prim-ministrului Viktor Orbán.

Un asemenea curs costă aproximativ 100.000 de euro, iar banii au fost plătiți de stat, în condițiile în care tânărul Orban depusese jurământul militar de doar două luni.

Publicația independentă Telex.hu a publicat o anchetă în exclusivitate pe acest subiect, în care au oferit informații despre cursul urmat de fiul premierului pe banii statului maghiar.

Când jurnaliștii de la siteul de știri intependent Telex.hu au întrebat despre acest lucru la conferința de presă online a guvernului, purtătorul de cuvânt le-a schimbat întrebările, eliminând orice mențiune a fiului premierului.

Potrivit publicației, Gáspár Orbán și-a început studiile la Academia militară britanică de elită la doar două luni după ce a depus jurământul ca membru al Forțelor Armate Maghiare.

El a fost unul dintre cei trei soldați maghiari care au avut șansa în acel an să finalizeze cursul de 9 luni cu o bursă de la Ministerul Apărării și a absolvit 11 decembrie 2020.

Jurnaliștii au aflat acest lucru pentru că Academia a publicat lista numelor absolvenților în Daily Telegraph, după o cutumă a instituției de învățământ.

Gáspár Orban, în vârstă de 28 de ani, își începuse cariera militară în 2019, când a participat la un antrenament de bază de șase săptămâni la grupul de pregătire a echipajului de luptă al Brigăzii a 2-a a Forțelor Speciale „vitéz Bertalan Árpád” din Forța Ungară de Apărare.

Atunci a depus jurământul și a devenit soldat profesionist. Cotidianul politic Népszava a publicat pentru prima dată știrea că trei cetățeni maghiari au finalizat cursul la Sandhurst în mai 2020, iar Ministerul Apărării din Marea Britanie a confirmat ulterior acest lucru prin intermediul Ambasadei Regatului Unit în Ungaria.

Ulterior, Ministerul Apărării din Ungaria a verificat acest lucru, adăugând că „cererea era deschisă oricărui soldat maghiar cu ambiția și abilitățile adecvate. Participanții au fost selectați de ofițerul adjutant pe baza evaluării integrate a performanței profesionale, a rezultatelor pregătirii și a atitudinii solicitanților”.

Ministerul Apărării le-a declarat jurnaliștilor că tariful cursului de la Sandhurst depinde de gradul cadetului și de tipul de antrenament.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii