Fiul ministrului Justiţiei a picat examenul de transfer ca notar la Iaşi. Ce notă a luat

marți, 16 octombrie 2018, 02:00
1 MIN
 Fiul ministrului Justiţiei a picat examenul de transfer ca notar la Iaşi. Ce notă a luat

Ionuţ Alexandru Toader a ieşit pe locul trei în urma unui concurs câştigat de o tânără din oraş.

Uniunea Naţională a Notarilor a organizat, zilele trecute, un concurs pentru schimbarea sediului profesional al notarilor din mediul rural în municipiul Iaşi. La examen nu a pierdut ocazia să se prezinte şi fiul ministrului Justiţiei, Ionuţ Alexandru Toader. Deşi a obţinut a treia notă, Toader a fost declarat respins.

Singura care a obţinut transferul din mediul rural în municipiul Iaşi este Roxana-Adiana Cojocaru, cea care are sediul declarat în Schitu Duca. Aceasta a obţinut nota 9,29, cu 27 de sutimi mai mult decât a primit fiul ministrului Justiţiei. A doua notă a obţinut-o Andreea Fandache: 9,17. Nota lui Ionuţ Alexandru Toader a fost mărită după contestaţii, iniţial acesta fiind notat cu 8,80.

În prezent, Toader este titular pe un post din comuna Răchiteni, însă este detaşat în municipiul Iaşi, pe perioadă nedeterminată, lucrând alături de notarul Andi Cheptine, care este şi preşedintele Camerei Notarilor din Iaşi.

Tatăl lui Toader jr. a fost vizat chiar de o anchetă penală după ce presa a dezvăluit că Tudorel Toader a profitat de o portiţă legislativă pentru a deveni el însuşi notar. Dosarul respectiv a fost însă clasat, nefiind identificate încălcări ale legii.

Comentarii