Fosta Miss Ucraina: Rusia nu se va opri niciodată, pentru că Rusia reprezintă opusul libertății

miercuri, 16 martie 2022, 11:29
2 MIN
 Fosta Miss Ucraina: Rusia nu se va opri niciodată, pentru că Rusia reprezintă opusul libertății

În urmă cu 4 ani, Veronika Didusenko devenea Miss Ucraina 2018. Acum, tânăra de 26 de ani condamnă tot mai vocal războiul din țara sa natală care a intrat în a 21-a zi. Tânăra din Kiev face un apel către Vest să se implice în conflict, pentru că „independența Ucrainei este și independența lor”

De Ziua Internațională a Femeii, aflată în Los Angeles pentru o conferință de presă alături de Gloria Allred, activistă pentru drepturile femeilor, Veronika Didusenko a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra războiului provocat de Vladimir Putin și a oferit detalii despre plecarea ei din Kiev.

Pe 24 februarie, Didusenko s-a trezit în sunetul sirenelor de război. A hotărât să părăsească țara, alături de fiul ei de 7 ani; la fel ca alte mii de familii care au luat aceeași decizie. Veronika a mărturisit că a stat ore întregi în trafic, spre granița cu Moldova, și a vorbit despre tragedia mamelor și copiilor care au încercat să plece din țară. „A fost oribil”.

Activista a povestit că a trebuit să-și lase fiul la prietenii ei din Elveția, pentru că acesta nu avea viză de SUA. În mesajele sale, fosta miss face apel către președintele Joe Biden, de a le oferi posibilitatea refugiaților ucraineni să intre în SUA.

– Vocea ta se aude deja în presa internațională. Care este mesajul tău către oameni?

– Faptul că din ce în ce mai mulți oameni din media au devenit interesați de persoana mea, simt o responsabilitate mai mare ca oricând. Ucraina se luptă pentru propria ei libertate, dar și pentru libertatea întregii lumi. Ucraina apără linia dintre libertate și autoritarism. Rusia nu se va opri niciodată, pentru că Rusia reprezintă opusul libertății. Este sovietică până în măduva oaselor. Lumea civilizată trebuie să susțină Ucraina cu tot ceea ce are.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii