Fostul şef al Google critică dur UE pentru modul de reglementare a Inteligenţei artificiale

vineri, 18 iunie 2021, 21:55
1 MIN
 Fostul şef al Google critică dur UE pentru modul de reglementare a Inteligenţei artificiale

„Inteligenţa artificială (AI) este prea recentă” pentru a putea fi reglementată aşa cum doreşte Uniunea Europeană, a avertizat vineri fostul CEO Google, Eric Schmidt, în timpul unei intervenţii la târgul de start-up-uri din Paris şi tehnologia Vivatech, potrivit AFP.

Proiectul de regulament european pentru a impune reguli etice asupra IA este „un dezastru”, a condus Eric Schmidt, şeful Google din 2001 până în 2011, apoi preşedinte executiv şi consilier tehnic al companiei-mamă Alphabet până în 2020.

„Europenilor li se pare grozav pentru că vor impune un cadru de reglementare ca în cazul GDPR” (regulamentul privind datele cu caracter personal, nota editorului), dar „IA este prea recentă pentru a începe cu asta. Mai întâi trebuie să o inventăm”, a spus el, chestionat prin videoconferinţă.

Potrivit acestuia, Europa ar trebui „să evalueze această tehnologie pentru a şti cum să o monetizeze, să încurajeze universităţile să lucreze sau să o încurajeze fiscal”. Dacă persistă în proiectul său, riscă să-şi vadă companiile mutându-se în Marea Britanie sau SUA, a spus el.

După trei ani de muncă, Comisia Europeană a prezentat în aprilie primul său proiect de cadru legal pentru a încadra această revoluţie industrială, bazată pe exploatarea pe scară largă a datelor de către maşini.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii