FOTBAL, Poli juniori – Un nou eşec la scor ascuns, victorii lăudate la vedere

miercuri, 09 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 FOTBAL, Poli juniori – Un nou eşec la scor ascuns, victorii lăudate la vedere

Cele mai mari trei echipe de juniori ale Politehnicii Iaşi au disputat la finalul săptămânii trecute primele partide din faza a doua a campionatului.

În play-out-ul Seriei Est a Ligii de Tineret, formaţia pregătită de Adi Cotan s-a impus cu 4-2 în faţa LPS Iolanda Balaş Soter Buzău. Trei dintre golurile gazdelor au fost marcate de jucători de la echipa mare, Hrib (2) şi Niamţu (1), cealaltă aparţinându-i lui Dumitraşcu. Poli conduce grupa a doua valorică a seriei, cu 18 puncte, patru peste ocupanta poziţiei secunde.

În play-out-ul Seriei Est a Ligii Elitelor sub 17 ani, echipa antrenată de Bebe Manole a învins cu 2-0 pe LPS Iolanda Balaş Soter Buzău graţie dublei semnate de Pălici. Politehnica a acumulat astfel opt puncte şi se află pe locul IV.

În ambele campionate amintite evoluează 24 de echipe, împărţite în două serii, fiecare cu play-off şi play-out.

În Liga Elitelor sub 16 ani, gruparea condusă de Ciprian Brighiu a pierdut din nou la scor la Bacău, 0-4 cu ACS FC, în prima etapă a play-off-ului Seriei 1. În sezonul regulat, băcăuanii trecuseră cu 16-0 de Poli. Iaşul e pe locul V, la egalitate de puncte, 20, cu ocupanta ultimului loc.

Faţă de Liga de Tineret şi Liga Elitelor U17, la Liga Elitelor U16 calificarea în play-off a însemnat accederea în primele 24 de echipe, deoarece la acest nivel au fost acceptate în competiţie 48 de cluburi, împărţite în patru serii.

În etapa a IV-a a Ligii Elitelor U15, în Seria 1 (la această categorie de vârstă sunt 16 serii, de cinci şi şase echipe) Politehnica (antrenor: Mihai Drăgoi) a cedat la Botoşani cu 1-3. Iaşi a rămas astfel cu trei puncte şi se află pe locul IV într-o serie de şase formaţii.

De remarcat că, aşa cum a făcut şi în alte rânduri, pagina de facebook Academia Politehnica Iasi (sic!) a prezentat doar victoriile primelor două echipe, nu şi eşecul usturător de la Bacău sau cel de la Botoşani.

Trecând la fotbal feminin, senioarele de la Politehnica s-au impus la scor în etapa a VI-a a Seriei 2 a Ligii a III-a, 9-0, acasă, cu Activ Slobozia 2. Ieşencele, antrenate de Cristian Amironesei, au 13 puncte şi se situează pe locul III al clasamentului, într-o serie de şase echipe.

Comentarii