FOTO: Artă în cel mai oropsit cartier din Iași – Dallas! InZIDerabilii – un proiect inedit

miercuri, 11 septembrie 2019, 10:00
1 MIN
 FOTO: Artă în cel mai oropsit cartier din Iași – Dallas! InZIDerabilii – un proiect inedit

Cartierul Dallas prinde culoare cu ajutorul artistului stradal HarceaPacea și al altor artiști invitați.

Până la finalul lunii septembrie, întreaga suprafață a digului de pe splai Bahlui – Dallas (1.600 m2) va fi acoperită cu lucrări de artă stradală. O parte a digului va fi desenată de 25 de copii și 25 de tineri din cartier.

Pentru a facilita accesul celor aproximativ 5.000 de locuitori ai cartierului la artă și cultură, pe lângă artă stradală, live painting și workshop-uri de introducere în implicare civică, artă și arta stradală, echipa InZIDerabilii va pregăti 5 demonstrații de animație stradală – jonglerii cu lumini și foc.

Prin intermediul proiectului InZIDerabilii, se dorește diminuarea gradului accentuat de segregare socială față de locuitorii din cartierul Dallas/Apărătorii Patriei, în raport cu locuitorii celorlalte cartiere ale Iașului.

Proiectul InZIDerabilii este implementat de Asociația Culturală Moldavia, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS, sub egida proiectului Iași – Oraș Policentric, din cadrul programului Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020 și este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

Obiectivul general al proiectului: Regenerarea urbană a cartierului Apărătorii Patriei din municipiul Iași în perioada 15 iunie – 15 noiembrie 2019.

Urmăriți și pagina de Facebook dedicată acestui proiect!

Comentarii